Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015

Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα τιμήσει φέτος, η Χαλκίδα, την Πολιούχο και Προστάτιδά της Αγία Παρασκευή, το διήμερο, Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Ιουλίου 2015, με εκδηλώσεις που συνδιοργανώνουν, η Περιφερειακή Ενότητα Ν. Εύβοιας, ο Δήμος Χαλκιδέων και ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ).
   Ο εορτασμός της Αγίας Παρασκευής, φέτος, θα πλαισιωθεί με την παρουσία της Φιλαρμονικής Εταιρείας «Μάντζαρος» Κέρκυρας στη Χαλκίδα, 90 μέλη της οποίας θα τιμήσουν την Πολιούχο μας, δίνοντας παράλληλα μια ξεχωριστή συναυλία στην πόλη μας.

Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων για την Πολιούχο Αγία Παρασκευή
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015
    Ενενήντα μέλη (90), με τον Αρχιμουσικό, Σωκράτη Άνθη, της Φιλαρμονικής Εταιρείας «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ», και εξήντα μέλη (60) της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Χαλκίδας, με το μαέστρο Πέτρο Πρόκο, θα συνοδεύσουν παιανίζοντας, τη Λιτανεία της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνας από τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νιγηρίας κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, με τη συμμετοχή και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βρεσθένης κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ, Ηλιουπόλεως κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΟΥ, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φαναρίου κ. ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.
   Η Ιερά Πομπή θα καταλήξει στο «Στρογγυλό» της Παραλίας, για την καθιερωμένη δέηση.
   Η Φ.Ε. «Μάντζαρος» θα συνοδεύσει την Ι. Εικόνα και κατά την επιστροφή της Πομπής στον Ιερό Ναό της Πολιούχου.
Πρόγραμμα Λιτάνευσης Ιεράς Εικόνας
  • ‘Ωρα 20:30 – Έξοδος από Ιερό Ναό Αγ. Παρασκευής
  • Διαδρομή Λιτανείας: Σταμάτη – Τζαβάρα (άνοδος) – Βάκη – Κώτσου – Παπαναστασίου – Βενιζέλου – Στρογγυλό Παραλίας
  • ‘Ωρα 21:00 – Δέηση, στρογγυλό παραλίας
  • Διαδρομή επιστροφής: Βουδούρη – Λιάσκα – Τζαβάρα – Ιερός Ναός Αγ. Παρασκευής

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015
Ι. Ανήμερα, του εορτασμού της Αγίας Παρασκευής και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στις 11.30 το πρωί, τα ενενήντα μέλη της Φ.Ε. «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» θα παρελάσουν στην παραλία Χαλκίδας, από το Κόκκινο Σπίτι έως την παλαιά γέφυρα και εν συνεχεία θα επιστρέψουν στο στρογγυλό, όπου θα πραγματοποιήσουν μουσική επίδειξη.
ΙΙ. Το βράδυ της Κυριακής, στις 21.15, στην πλατεία Μάλλιου (Κόκκινο Σπίτι), θα δοθεί μεγάλη συναυλία προς τιμή της Πολιούχου Χαλκίδας, Αγίας Παρασκευής, από την Φιλαρμονική Εταιρεία «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ», υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού, Σωκράτη Άνθη.
Είσοδος Ελεύθερη για το κοινό.

Σύντομο Ιστορικό της Φιλαρμονικής Εταιρείας «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» Κέρκυρας
   Η Φιλαρμονική Εταιρία «Μάντζαρος», βρίσκεται ήδη στο 123ο χρόνο της ιστορίας της, έχοντας πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό της, και συνεχίζει να συμβάλει με κάθε τρόπο στην συνέχιση αλλά και στην ανανέωση της πολιτιστικής παράδοσης της Κερκύρας κι όχι μόνο.
   Η Φ.Ε. «Μάντζαρος», που ιδρύθηκε το 1890, κατά την ιστορία της, συμμετείχε πολλές φορές σε εκδηλώσεις πανελλήνιου και διεθνούς χαρακτήρα εκτός Κερκύρας. Διαδραμάτισε λαμπρό ρόλο γενικά στη μουσική ιστορία των Επτανήσων, και σ’ αυτήν καταρτίστηκαν πολλοί άριστοι μουσικοί, ενώ το μουσικό σώμα διεύθυναν γνωστοί έλληνες και ιταλοί αρχιμουσικοί. Εκτός από τις θεωρητικές σχολές της και εκείνων των πνευστών και κρουστών οργάνων, διέθετε και τάξεις πιάνου, τραγουδιού, βιολιού, βιόλας, βιολοντσέλου και κοντραμπάσου, ενώ κατά περιόδους διέθετε μικτή Ορχήστρα και Χορωδία.
   Το 1950 ιδρύθηκε Σχολή Φωνητικής υπό τον μαέστρο Αλέξανδρο Γκρέκ, ενώ το 1952 ιδρύθηκε επίσης Συμφωνική Ορχήστρα.
   Το 1974 δημιουργήθηκε μαθητική μπαντίνα και το 1982 τμήμα Μαζορετών. Τον ίδιο χρόνο έγιναν εντυπωσιακές εμφανίσεις του Μουσικού Σώματος σε Φεστιβάλ στη Βουλγαρία καθώς και στην εορτή λήξης των Πανευρωπαϊκών αγώνων Βόλεϊ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
   Η μέγιστη διάκριση για την Φιλαρμονική ήλθε το 1987, όταν τιμήθηκε με το βραβείο της Ακαδnμίαs Αθnvώv, για την προσφορά της στην μουσική παιδεία της χώρας.
   Στις 5 Μαΐου 1990 για τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας της Εταιρίας πραγματοποιήθηκε μεγαλειώδης εμφάνιση της Μπαντίνας και του τμήματος Μαζορετών στο «Παλλάς» Αθηνών.
   Η φιλαρμονική έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ φιλαρμονικών στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, με κορυφαία την εμφάνιση της στην Βιέννη στο 17ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Φιλαρμονικών το 1996, όπου και έλαβε τιμητική διάκριση.
   Εκτός αυτών έχει δώσει συναυλίες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας (Άργος Ορεστικό, Λευκάδα, Κεφαλονιά, Σύρο, Ρόδο, Καλαμάτα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη), και στο εξωτερικό με κορυφαία εμφάνιση τις συναυλίες στην διεθνή έκθεση EXPO 2000 που διεξήχθη στο Ανόβερο της Γερμανίας, και απέσπασε πολύ καλά σχόλια.
   Επίσης έχει δώσει συναυλίες στην Εθνική Λυρική Σκηνή τον Μάιο του 2003, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2009 και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το 2011, με εξαιρετική επιτυχία.
   Για την προσφορά της στον πολιτισμό, η Φ. Ε. «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ», βραβεύτηκε από το Ινστιτούτο ROBERT SCHUMMAN (2005).
   Και βέβαια, πρέπει να τονίσουμε την παρουσία της Φ.Ε. «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ», στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα, το 1896.
   Από το 2013, με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου, προβάλει σε απευθείας μετάδοση από τη METROPOLITAN OPERA της Νέας Υόρκης και από το ROYAL OPERA HOUSE του Λονδίνου, παραστάσεις όπερας και μπαλέτου. Είναι μια προσφορά της Φιλαρμονικής στον πολιτισμό της Κέρκυρας και μια πρωτοπορία που «ανοίγει» ένα παράθυρο στο παγκόσμιο πολιτιστικό γίγνεσθαι.
   Από τον Αύγουστο του 2013, Αρχιμουσικός & Καλλιτεχνικός Διευθυντής στη Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ», είναι ο κ.Σωκράτης Άνθης.
   Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για την ΦΕ «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ», στην επίσημη ιστοσελίδα της http://femantzaros.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου