Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΓΑΡΙΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΙΕΡΕΩΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΑΝΟΥ

Την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από το Διάκονο Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στον Ι. Ναό Αγ. Παρασκευής Αυγαριάς, όπου τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και την Εξόδιο ακολουθία του από την προτεραία κοιμηθέντος πολιού Οικονόμου, μακαριστού Ιερεώς Δημητρίου Θάνου.
   Κατά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος είχε συλλειτουργούς και συνευχομένους πολλούς Κληρικούς της Βορείου Ευβοίας.
   Κατά την Εξόδιο Ακολουθία, που ακολούθησε, προέστη ο Σεβασμιώτατος και συμμετείχαν σχεδόν όλοι οι Κληρικοί της Αρχιερατικής Περιφερείας Ιστιαίας καθώς και πλήθος πιστών ενοριτών και περιοίκων, οι οποίοι προσήλθαν για να ασπασθούν, για τελευταία φορά το χέρι του σεβαστού ιερέως.
   Στον επικήδειο λόγο, που ο Σεβασμιώτατος εκφώνησε, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα αλλά και στην ποιότητα του μακαριστού π. Δημητρίου, τονίζοντας ορισμένες αρετές και κάποια χαρακτηριστικά περιστατικά της ιερατικής του ζωής, όπως τον φόβο Θεού που τον διέκρινε και την αγάπη για το θυσιαστήριο και τα τελούμενα. Επίσης ως πιστός καλλιεργητής της κλήσης του από το Θεό διεδέχθη τους προκατόχους-προγόνους του π. Δημήτριο Θάνο (παππού του) και π. Κωνσταντίνο Θάνο (πατέρα του) στην Ιερωσύνη και προσέθεσε ακόμη έναν κρίκο στην αλυσίδα της παράδοσης εισάγοντας, ένα εκ των δύο υιών του στις τάξεις του ιερού κλήρου, τον Πρωτοπρεσβ. Ιωάννη Θάνο – Εφημέριο του Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιστιαίας.
   Ο Σεβασμιώτατος εξήρε, επίσης, χαρακτηριστικά γνωρίσματα του μακαριστού π. Δημητρίου, τα οποία τον παρακίνησαν να τον τιμήσει, σε παλαιότερη επίσκεψή το στην Αυγαριά, με το οφφίκιο του Οικονόμου και δυστυχώς εκλείπουν από τους σημερινούς ανθρώπους, όπως ήταν η σεμνότητα και η συστολή της παρουσίας και της συμπεριφοράς του, το μετρημένο των λόγων του και η ανυπόκριτη υπακοή του στις εντολές του Ευαγγελίου και την Ιερά Μητρόπολη, την οποία υπηρέτησε ευόρκως μέχρις εσχάτης του αναπνοής.
            Ο Θεός να αναπαύσει τον εκλεκτό Ιερέα του π. Δημήτριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου