Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ (ΚΕ.Σ.Ο.) ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015 το απόγευμα, στην αρχή της νέας ιεραποστολικής χρονιάς 2015-2016, στον υπαίθριο χώρο της πλαζ «ΑΣΤΕΡΙΑ» στη Χαλκίδα, τον οποίον πρόθυμα παραχώρησε η διοίκηση του Ο.Λ.Ν.Ε., το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας (ΚΕ.Σ.Ο.) της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, υπό την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, πραγματοποίησε εκδήλωση η οποία περιελάμβανε Παιχνίδια και Δράσεις για τα παιδιά.
   Η Εκδήλωση είχε τον τίτλο «ΠΑΙΔΟΠΟΛΙΣ -  παίζω για το παιδί, σημαίνει ζω», δηλώνοντας τη σημασία που έχει το παιχνίδι στην ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών. Στο χώρο είχαν στηθεί δεκαπέντε παιχνίδια διαφόρων δεξιοτήτων (λεπτής κινητικότητας, ταχύτητας, ευστοχίας, συγκέντρωσης προσοχής, αισθητικής αγωγής κ.ά.), ενώ την όλη προσπάθεια στελέχωσαν και διακόνησαν περίπου σαράντα άνθρωποι, εθελοντές της Ιεράς Μητροπόλεως, τους οποίους, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ιδιαιτέρως ευχαριστεί για την προσφορά τους.
   Δεκάδες παιδιά με τους γονείς τους προσήλθαν στο χώρο για να παίξουν, να χαρούν και να μάθουν μέσα από τη συμμετοχή στα παιχνίδια από τις 5:30 το απόγευμα μέχρι και τη δύση του ηλίου ή για περισσότερες από τρεις ώρες.  Το έπαθλο της επιτυχίας στις δοκιμασίες; Ένα γευστικό κέρασμα! Κατά κοινή ομολογία, η λάμψη στα χαρούμενα παιδικά μάτια ήταν ο πρωταγωνιστής της βραδιάς.
   Να σημειώσουμε ότι η είσοδος ήταν ελεύθερη για μικρούς και μεγάλους ενώ παράλληλα συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και γάλατα, τα οποία θα προσφερθούν μέσω της Τράπεζας Τροφίμων της Ι. Μητροπόλεως και των συσσιτίων των Ενοριών, στις έχουσες ανάγκη πτωχές οικογένειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου