Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ

Από την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015 έως το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη, υπεύθυνο του Ιδιαιτέρου του Γραφείου και τον Πρωτοδιάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, πραγματοποίησε προγραμματισμένη ποιμαντική επίσκεψη και περιοδεία στην προσφάτως πληγείσα από καταστροφικές πλημμύρες, νήσο Σκόπελο των Βορείων Σποράδων.
   Αμέσως μετά την άφιξή του, το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Ι. Μονύδριο του Αγ. Ταξιάρχη, της Ενορίας Γλώσσας, το οποίο αναστηλώνεται υπό την αιγίδα της Εφορίας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας. Εκεί έλαβε εποπτική γνώση και ενημερώθηκε από τον οικείο φίλεργο Εφημέριο Αρχιμ. Αλέξιο Παπασταμούλο και τον επιβλέποντα Πολιτικό Μηχανικό κ. Μιχαήλ Χατζηγιάννη.
   Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γλώσσας, όπου τέλεσε τον Αγιασμό της ενάρξεως του κύκλου των Εσπερινών Κηρυγμάτων των Ενοριών Γλώσσας, Κλήματος και Λουτρακίου. Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του για την εκ νέου επικοινωνία του με τα εκεί πνευματικά του τέκνα και ανήγγειλε το γενικό θέμα των φετινών Εσπερινών Κηρυγμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως, δηλαδή την ανάλυση των Παραβολών του Κυρίου.
   Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε με γλαφυρότητα το θέμα του πρώτου για φέτος Εσπερινού Κηρύγματος, που ήταν η ανάλυση της παραβολής του Σπορέως. Στο τέλος διένειμε χρήσιμα εγχειρίδια στους ιερείς ομιλητές και από μια μικρή αναμνηστική ευλογία σε όλους τους προσελθόντες, οι οποίοι πασίχαροι εξέφρασαν τη χαρά τους για την επικοινωνία τους με τον Επίσκοπό τους και έλαβαν την πατρική ευλογία του.
   Την επομένη ημέρα, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου το πρωί, με την ευκαιρία της επικείμενης εορτής της Συνάξεως πάντων των Αγίων Αναργύρων, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον γραφικότατο Ι. Ν. Αγ. Αναργύρων Παλαιού Κλήματος, όπου χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, με συλλειτουργούς τους συνοδούς του Αρχιμ. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη,  όλους τους Ιερείς του νησιού και τον Διάκ. Νεκτάριο.
   Μέσα σε ιδιαιτέρως φορτισμένη ατμόσφαιρα, από την συγκίνηση των πολυαρίθμων πιστών, των προσελθόντων απ’ όλο το νησί, για την αναβιώση του παλαιού συνοικισμού, ο οποίος εγκαταλείφθηκε από καταστροφικό σεισμό, στη δεκαετία του 1960, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε επίκαιρα, αναφερόμενος την αιτία της λατρευτικής σύναξης, τα πρόσωπα αλλά και τα παραδείγματα της εν Χριστώ ζωής των Αγίων Αναργύρων.
   Μετά την απόλυση τέλεσε επιμνημόσυνο Τρισάγιο στη μνήμη των κεκοιμημένων Κληματιανών, των ευσεβώς κειμένων στο παρακείμενο του Ι. Ναού Κοιμητήριο.
   Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Χώρας Σκοπέλου, όπου τέλεσε τον Αγιασμό της ενάρξεως του κύκλου των Εσπερινών Κηρυγμάτων των τεσσάρων Ενοριών Χώρας Σκοπέλου και ανέπτυξε το θέμα του πρώτου για φέτος Εσπερινού Κηρύγματος, που ήταν η ανάλυση της παραβολής του Σπορέως, τονίζοντας, παράλληλα, την αξία και τη σημασία της συμμετοχής μας στα Κηρύγματα ώστε να γινόμαστε δεκτικοί του λόγου του Θεού. Παράλληλα ομίλησε παραμυθητικά και παρηγορητικά προς όλους όσοι επλήγησαν από τις πλημμύρες, διαβεβαιώνοντας για την έμπρακτη συμπαράσταση της Τοπικής Εκκλησίας.
   Στο τέλος διένειμε χρήσιμα εγχειρίδια στους Ιερείς ομιλητές και από μια μικρή αναμνηστική ευλογία σε όλους τους προσελθόντες, οι οποίοι επικοινώνησαν με τον Επίσκοπό τους και έλαβαν την πατρική ευλογία του.
   Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015, Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε διαδοχικά, κατόπιν προσκλήσεως, τρία σχολεία της Σκοπέλου: το Πεπαρίθειο Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο «Καισάριος Δαπόντες» και το Λύκειο Σκοπέλου. Εκεί ομίλησε στους μαθητές και εκείνοι, ενθουσιασμένοι, συζήτησαν με ενδιαφέρον  μαζί του, ζητήματα που τους απασχολούσαν. Στο τέλος κάθε επίσκεψης ο Σεβασμιώτατος διένειμε μικρές αναμνηστικές ευλογίες σε διδάσκοντες και διδασκομένους.
   Το εσπέρας της Παρασκευής και ενώ ο Σεβασμιώτατος και οι συνοδοί του είχαν προγραμματίσει την αναχώρησή τους, μία έκτακτη βλάβη στο πλοίο, τους κράτησε στο νησί και με αυτή την ευκαιρία, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Γλώσσας Σκοπέλου, έχοντας συλλειτουργούς του τον Αρχιμ. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη, τον Αρχιμ. Αλέξιο Παπασταμούλο και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό.
   Λίγο πριν την απόλυση, ομίλησε με θέμα το περιεχόμενο της τεταγμένης ευαγγελικής περικοπής (Λουκ. 6, 1-10) και προέτρεψε τους πιστούς να επιδιώκουν το παράδειγμα του Χριστού όντας αγαθοποιοί.
   Έπειτα ο Σεβασμιώτατος, αφού πρώτα είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει προσωπικά με κάθε ένα από τους προσελθόντες πιστούς, επισκέφθηκε την κατηχητική σύναξη της Ενορίας Γλώσσας, ευχήθηκε στους κατηχητές και στα παιδιά καλή κατηχητική χρονιά και όλα τα παιδιά με συγκινητική εγκαρδιότητα πήραν την ευχή του Επισκόπου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου