Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

Αγρυπνία για τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο στο Βατοπαίδι (ΦΩΤΟ)

 ag-ioannis-15
 ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ

Με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέστηκε την, Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.
Να αναφερθεί ότι στην Παναγιοσκέπαστη Μονή Βατοπαιδίου, φυλάσσεται ως ανεκτίμητος θησαυρός η Τιμία Κάρα του Αγίου που έχει άφθαρτο το δεξί αυτί
Της Ιεράς Αγρυπνίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος με το παλαιό ημερολόγιο που ακολουθεί το Άγιον Όρος, άγει τα σεπτά του ονομαστήρια.
Επίσης στην Ιερά Αγρυπνία παρίσταται συμπροσευχόμενος ο Σεβ. Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος, καθώς και πλειάδα Ιερομονάχων από το Περιβόλι της Παναγίας.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης μετέφερε στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου την Τιμία Κάρα του Αγίου Ραφαήλ, η οποία για πρώτη φορά έρχεται στο Άγιον Όρος.
Στο συνοδικό της Μονής όπου παρετέθει αγιορειτικό κέρασμα, ο Ηγούμενος Εφραίμ ανέφερε ότι η έλευση της Τιμίας Κάρας στον Άγιον Όρος είναι ιστορικό γεγονός.
«Πρώτη φορά τέθηκαν προς προσκύνηση οι δύο κάρες μαζί, αυτή του Αγίου Ιωάννη και του Αγίου Ραφαήλ», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γέροντας Εφραίμ.
Στη συνέχεια ο Ηγούμενος έδωσε τον λόγο στον Μητροπολίτη Μυτιλήνης, και του ζήτησε να διηγηθεί διάφορα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ προς ωφέλεια όλων.
Ο Σεβασμιώτατος με απλό και συγκινητικό λόγο, ενθουσίασε τους πατέρες και τους προσκυνητές με τα θαυμαστά γεγονότα που έχει επιτελέσει ο Άγιος.
Τέλος ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης αναφέρθηκε στα πρόσφατα γεγονότα για τους πρόσφυγες, τονίζοντας: «Ζούμε δύσκολες στιγμές και πρέπει να βρεθεί άμεση λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα.»

πηγή:  http://www.romfea.gr/agioritika-nea/4645-agrupnia-gia-ton-agio-ioanni-ton-xrusostomo-sto-batopaidi-foto
ag-ioannis-1
ag-ioannis-2
ag-ioannis-3
ag-ioannis-4
ag-ioannis-5
ag-ioannis-6
ag-ioannis-7
ag-ioannis-8
ag-ioannis-9
ag-ioannis-10
ag-ioannis-11
ag-ioannis-12
ag-ioannis-13
ag-ioannis-14
ag-ioannis-16
ag-ioannis-17
ag-ioannis-18
ag-ioannis-19
ag-ioannis-20
ag-ioannis-21
ag-ioannis-22

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου