Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΟ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

 Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος πραγματοποίησε επίσκεψη, κατόπιν προσκλήσεως της Διευθύνσεως και του Συλλόγου Διδασκόντων, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδος, όπου τον υποδέχθηκαν ο Πρεσβ. Χρυσοβαλάντης Φιλντίσης - Εφημέριος την Ενορίας Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδος, στην οποία το Σχολείο υπάγεται, η Διευθύντρια κ. Φωτεινή Αρτσίτα και όλο το διδακτικό προσωπικό και οι μαθητές όλων των τάξεων του Σχολείου.
   Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας του με τα παιδιά και τους διδάσκοντες, ευχαρίστησε για την πρόσκληση και δήλωσε τη χαρά του για την εκεί παρουσία του και τόνισε στα παιδιά την αξία της αρετής της αγάπης προς τον πλησίον και, έπειτα, συνδιαλέχθηκε μαζί τους.
   Σαν μια ακόμη ένδειξη χαράς και ευγνωμοσύνης, για την επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου στο Σχολείο τους, οι μαθητές είχαν ετοιμάσει τραγούδια, που η χορωδία του απέδωσε άριστα.
   Λίγο πριν την αναχώρηση του, ο Σεβασμιώτατος είχε ολιγόλεπτη επικοινωνία με τους διδασκάλους και διένειμε μικρές ευλογίες προς όλους αφού πρώτα εξέφρασε και την συγκίνηση του γιατί από το 5ο και από το 13ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδος είχε αρχίσει την ιεραποστολική του δράση, ως λαϊκός κατηχητής της Ενορίας Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδος, στη δεκαετία του 1970.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου