Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΑΚΩΒΟΥ ΤΣΑΛΙΚΗ – ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΪΔ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ

 Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015, στην Ι. Μονή Οσίου Δαβίδ του Γέροντος Λίμνης, έλαβε χώρα Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, με την συμμετοχή και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και του οικείου Ιεράρχου, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, επί τη συμπληρώσει 24 ετών από την οσιακή κοίμηση του μακαριστού Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη, διατελέσαντος Ηγουμένου της Ι. Μονής.
   Τους αγίους Αρχιερείς πλαισίωσαν πολλοί Κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, με προεξάρχοντα τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, πατέρες από το Άγιον Όρος, την Κύπρο, την Ι. Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου, αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας, όπως και πλήθος πιστών απ’ όλη την Πατρίδα μας, ενώ το ιερό Αναλόγιο διηκόνησαν οι Αρχιμ. Πορφύριος Καλής – Ηγούμενος της Ι. Μονής Τιμίου Προδρόμου Λαφυστίου Λιβαδειάς και Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, πλαισιούμενοι και από άλλους Ιεροψάλτες.
   Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος άγιος Καρυστίας κ. Σεραφείμ, αναλύοντας την Ευαγγελική Περικοπή της ημέρας, η οποία περιελάμβανε την Παραβολή του Καλού Σαμαρείτου, αναφερθείς ιδιαιτέρως στην έννοια του πλησίον.
   Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, όλοι εξήλθαν από τον Ιερό Ναό και μετέβησαν μπροστά τον Τάφο του μακαριστού Γέροντος Ιακώβου, όπου και εψάλη το Μνημόσυνο.
   Προ του Μνημοσύνου ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τους αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους, τους Κληρικούς και την Αδελφότητα της Ι. Μονής, ενώ ανακοίνωσε σε όλους τους προσκυνητές ότι εκφράζοντας την συνείδηση της Τοπικής Εκκλησίας, υπέβαλε στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, αίτημα για την Αγιοκατάταξη του Γέροντος Ιακώβου, το οποίο και εγκρίθηκε ομόφωνα και εστάλη, κατά την τάξη, στο Πάνσεπτο Οικουμενικό Πατριαρχείο, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του οποίου θα αποφασίσει σχετικά.
   Μετά το πέρας του Μνημοσύνου, ο Σεβασμιώτατος άγιος Εδέσσης κ. Ιωήλ ομίλησε επ’ ολίγον, αναφερθείς σε συναντήσεις του με τον μακαριστό π. Ιάκωβο και τις διδαχές τις οποίες έλαβε από εκείνον.
   Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών, ο Ηγούμενος π. Γαβριήλ και οι Πατέρες της Μονής είχαν φροντίσει για την παρασκευή και διανομή προς όλους τους προσκυνητές κολλύβων, κερασμάτων και φαγητού.

Φωτογραφία: Χρήστος Βασιλείου - Λάρισα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου