Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΒΡΕΣΘΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

 Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 το πρωί, κατόπιν προσκλήσεως του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Γαβριήλ Εμμανουηλίδη, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή και τέλεσε την Θεία Λειτουργία για την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος.
   Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πολυάριθμους πιστούς, ενώ πριν την Απόλυση προεξήρχε και του Νεκρώσιμου Τρισαγίου, το οποίον ετελέσθη επί του Τάφου του μακαριστού Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη, αφού, κατ’  αυτή την ημέρα, προ 24 ετών (21-11-1991), εκοιμήθη ο εν Οσίου επαναπαυόμενος π. Ιάκωβος. Ο Σεβασμιώτατος ένδακρυς προσκύνησε και ασπάσθηκε τον Τάφο του Γέροντος, όπως και όλοι οι ευλαβείς χριστιανοί.
   Την επομένη ημέρα, ο Σεβασμιώτατος άγιος Βρεσθένης, κατόπιν παρακλήσεως του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, επισκέφθηκε το Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε το θείο λόγο προς τους πιστούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου