Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015

ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΚΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΜΑ

 Την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 το απόγευμα, κατά την διάρκεια της Ακολουθίας του Μεγάλου Εσπερινού, στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, τέλεσε την εις Μοναχόν Κουρά του θεολόγου και μουσικού και μέχρι τώρα εκκλησιαστικού επιτρόπου του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, κ. Δημητρίου Παπαθανασίου, ο οποίος στην ώριμη ηλικία των 43 ετών έλαβε την απόφαση να αφιερωθεί στον Κύριο.
   Από νωρίς το απόγευμα είχε κατακλείσει το Καθολικό της Ιεράς Μονής, αλλά και τον προαύλιο χώρο της, αρκετός κόσμος προκειμένου να συμπροσευχηθεί για το νέο Μοναχό, ενώ παρευρέθηκαν και πολλοί Κληρικοί της Ιεράς μας Μητροπόλεως και αντιπροσωπείες άλλων Ιερών Μονών, όπως και ο Πρωτοσύγκελλος της γειτονικής Ι. Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου, Αρχιμ. Νικόδημος Πόγκας, συνοδευόμενος και από άλλους Κληρικούς. Στο Ιερό Αναλόγιο έψαλλαν Πατέρες της Ιεράς Μονής και άλλοι μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενη και η γνωστή σπουδαία ερμηνεύτρια κ. Άλκηστις Πρωτοψάλτη.
   Μετά την Ακολουθία του Εσπερινού, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος έλαβε χώρα η Μοναχική αφιέρωση του κ. Δημητρίου Παπαθανασίου, στον οποίο εδόθη το νέο όνομά του ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ, προς τιμήν του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος και Καρυστίας Χριστοφόρου Σταματιάδη, οποίος αρχιεράτευσε στα μέσα του 19ου αιώνα, αλλά και εις μνήμην του αοιδίμου πρώτου πνευματικού του νέου Μοναχού, Αρχιμ. Χριστοφόρου Ιωαννίδη.
   Στη νουθεσία του προς το νέο Μοναχό, ο Σεβασμιώτατος του περιέγραψε τη ζωή που καλείται να ζήσει, μια ζωή συνεχούς αφιερώσεως και υπακοής στο θέλημα του Θεού, το οποίον φανερώνεται δια της Εκκλησίας και της αγίας Ζωής της και της υπακοής στον Επίσκοπό του, τον Ηγούμενο, τον πνευματικό του Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη, Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως, αλλά και όλη την εν Χριστώ Αδελφότητα.
   Μετά την Κουρά, η οποία μετεδόθη σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7 fm), ο νέος Μοναχός δέχθηκε τις ευχές και τα σεβάσματα όλων των προσελθόντων, μεταξύ των οποίων και πολλοί νέοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου