Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

εργαστήρι καλλιτεχνικής παιδείας δελτίο τύπου          Με μεγάλη χαρά θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε την έναρξη του κύκλου
                     

ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

          Για δεύτερη συνεχή χρονιά, επιχειρούμε να προσεγγίσουμε την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, το λόγο και τη φιλοσοφία, με έναν τρόπο διαφορετικό, κατανοητό, συνδυάζοντας την ετυμολογία, την ιστορία, τη φιλοσοφία, τις βαθύτερες έννοιες των αρχαίων ελλήνων συγγραφέων. Δεν είναι μάθημα γυμνασίου ή λυκείου, που δυστυχώς (με τον τρόπο που διδάσκεται στα σχολεία) παιδεύει και όχι εκπαιδεύει. Είναι πραγματική διασκέδαση, πραγματικό ταξίδι στις ρίζες μας.

          Γιατί διασκέδαση το κάνει η δασκάλα μας, κ. Αγγελική Κομποχόλη, φιλόλογος, Διδ. Πανεπ. Αθηνών, με την 15ετή και πλέον εκπαιδευτική της πείρα, σε ένα ηλικιακό εύρος μαθητών, από το προνήπιο έως ομάδες ηλικιωμένων, ομάδες παιδιών με ψυχολογικά προβλήματα, ιδιαίτερες περιπτώσεις παθήσεων, ανθρώπων δηλαδή που έχουν συνειδητοποιήσει τη μοναδικότητα αυτής της γλώσσας και την έχουν επιλέξει ως ΄΄μέσο αποκατάστασης΄΄. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, τη συστήνουν και οι ίδιοι οι γιατροί.


          Τα μαθήματα ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΚΑΙ ΩΡΑ 19.30. Θα γίνονται ανά 2 Κυριακές (2 το μήνα) και θα είναι κατά κάποιο τρόπο αυτοτελή, ώστε να μπορεί να τα παρακολουθήσει κάποιος όποια στιγμή θελήσει και θα ηχογραφούνται, ώστε να δωθεί και ακουστικό αρχείο στους μαθητές, στο τέλος του κύκλου.


          Πιστεύοντας ακράδαντα ότι το μάθημα αυτό πρέπει να γίνει προσιτό σε όσους περισσότερους συμπολίτες μας γίνεται και αναγνωρίζοντας την τεράστια σπουδαιότητα της διατήρησης της γλώσσας μας από τους νέους, κυρίως, ανθρώπους, από τα παιδιά μας δηλαδή, όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Εργαστηρίου, θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να το στηρίξουμε αυτό έμπρακτα. ΓιαυτόΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ,
ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

          Γιατί φέτος ξεκινάμε και ξεχωριστό παιδικό τμήμα. Με δεδομένη τη συμβολή της αρχαίας ελληνικής γλώσσας σε καίριους τομείς της ψυχοδιανοητικής ανάπτυξης του παιδιού, η διδασκαλία της μέσα από τους μύθους, το θέατρο, το παιχνίδι και άλλους ευφάνταστους δημιουργικούς τρόπους επιτρέπει στα παιδιά να έλθουν σε επαφή με τις αρχαίες ρίζες της γλώσσας τους, να απολαύσουν την ομορφιά του αρχαίου λόγου, να αντλήσουν πρότυπα και αξίες από τα κείμενα, να μορφωθούν και να ψυχαγωγηθούν.         Οι μαθητές του Λυκείου, καθώς και της Β΄και Γ΄Γυμνασίου μπορούν να παρακολουθούν το μάθημα των ενηλίκων, τις καθορισμένες δηλαδή Κυριακές, στις 19.30-21.00.

         Οι μαθητές της Α΄Γυμνασίου μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στο μάθημα των ενηλίκων και στο παιδικό τμήμα, το οποίο θα γίνεται τις ίδιες καθορισμένες Κυριακές, αλλά στις 18.00.

         Οι μαθητές του Δημοτικού θα ΄΄παίζουν΄΄ με τη γλώσσα στο παιδικό τμήμα, τις καθορισμένες 2 Κυριακές κάθε μήνα, στις 18.00-19.30.        Σας περιμένουμε όλους.        


        Πείτε το και στους φίλους σας...             Γιατί αξίζει να το μάθουν πολλοί....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου