Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΜΑ

Την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος προσήλθε στην πανηγυρίζουσα την ανακομιδή του Τιμίου Λειψάνου του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων των πατέρων και αδελφών της Ιεράς Μονής και συμπροσευχομένων πολλών άλλων.
            Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και την εις Διάκονον χειροτονία του μόλις την προτεραία καρέντος Μοναχού Χριστοφόρου Παπαθανασίου, θεολόγου και μουσικού, ο οποίος με απόφασή του θα παραμείνει στην Ιερά Μονή και, αφού χειροτονηθεί –συν Θεώ- το ερχόμενο Σάββατο 7 Νοεμβρίου και Πρεσβύτερος, θα διακονήσει τις λειτουργικές ανάγκες της Ιεράς Μονής, αλλά και των προσκυνητών που αναπαύονται σ’ αυτήν.
            Στην προσφώνησή του κατά την χειροτονία του, ο π. Χριστοφόρος ξεδίπλωσε την ψυχή του και την αγάπη του για την Εκκλησία και ειδικότερα για την Μονή του Αγίου Γεωργίου, όπου προ τεσσαράκοντα και τριών ετών είχε λάβει και το Άγιο Βάπτισμα, ενώ ευχαρίστησε με απλότητα και σεβασμό όλους τους ανθρώπους, οι οποίοι στάθηκαν πλησίον του σε όλα τα χρόνια της ζωής του.
            Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος απευθυνόμενος στο νέο Διάκονο, μεταξύ άλλων, τον προέτρεψε να πολιτευθεί «αξίως του ονόματος» του συνωνύμου του Αγίου Χριστοφόρου και να φέρει διαρκώς τον Χριστό μέσα στην ύπαρξή του.
            Ο πνευματικός πατήρ του νέου Διακόνου, Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης ανέγνωσε την Κανονική Συμμαρτυρία, ενώ το πλήθος του Λαού του Θεού, το οποίον από νωρίς το πρωί είχε κατακλείσει το Καθολικό της Ιεράς Μονής αλλά και τον προαύλιο χώρο της, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, ο Αντιδήμαρχος Ληλαντίων κ. Αθανάσιος Τριανταφύλλου, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Ιωάννης Καρβελάς κ.ά., ανεφώνησαν το «Άξιος» πολλές φορές μετά την χειροτονία, συμμετέχοντας ενεργά στο όλο Μυστήριο.
              Μετά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, η οποία μετεδόθη σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7 fm), ο νέος Διάκονος π. Χριστοφόρος διένειμε το αντίδωρο και οι πολλοί πιστοί είχαν την ευκαιρία να του φιλήσουν το χέρι και να του ευχηθούν προσωπικά να παραμείνει εις το διηνεκές «Άξιος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου