Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Το απόγευμα της Τετάρτης 11 Νοεμβρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στο Ενιαίο Σχολείο Πάλιουρα Διρφύων, όπου, με την πρωτοβουλία του ΔΗ.ΚΑ.ΔΙ.ΜΕ. του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, τη συμμετοχή μελών του ΕΣΣΛΕΠΕ του Ε.Κ.Π.Α. και τη συνεργασία του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Καθενών, έλαβε χώρα επιστημονική ημερίδα με θέμα «Πρόληψη και διαχείριση κρίσεων στο σχολικό περιβάλλον».
   Κατόπιν προσκλήσεως, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε, στην αρχή των εργασιών σύντομο χαιρετισμό, όπου συνεχάρη όλους τους ευαισθητοποιημένους, γι’ αυτό το σπουδαίο θέμα, επιστήμονες και φορείς. Δήλωσε ότι η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κρίσεων στο Σχολικό περιβάλλον και το bulling εξαρτώνται κυρίως από τον στόχο της Παιδείας και των φορέων της αγωγής, όσον αφορά τον τύπο του ανθρώπου που θέλουμε να οικοδομήσουμε.
   Εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την συνεχή και αδιάκριτη προβολή εγκληματικών πράξεων και σκληρών εικόνων βίας, αλλά και για τα κυκλοφορούντα παιδικά παιγνίδια που ασχολούνται τα παιδιά κυρίως στην τηλεόραση και τα ηλεκτρονικά μέσα και όσα τους προσφέρονται, τα οποία προπαγανδίζουν τη βία και συντελούν στο να συνηθίσουν, αλλά και να μιμηθούν τα παιδιά αυτού του είδους τις συμπεριφορές.
   Τόνισε ακόμα και την θέση της Εκκλησίας που είναι αρνητική σε κάθε μορφή βίας εις βάρος των συνανθρώπων και για την αξία του ανθρωπίνου προσώπου.
  Μετά τις έξι εξαιρετικές εισηγήσεις από τους εξειδικευμένους, έμπειρους και καταξιωμένους ομιλητές κ. Θοδωρή Μπισμπικόπουλο - Διευθυντή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ψαχνών, κ. Σπύρο Παπασηφάκη – Ειδικό επιμορφωτή Θεατρικής Αγωγής, κ. Χριστίνα Καλαβρή – Ψυχολόγο και Εγκληματολόγο, κ. Ευαγγελία Μπλατσούκα – Σχολική Σύμβουλο, κ. Αντώνη Νικολακάκη – Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Αυλίδος και κ. Πέτρο Ορφανό – Σχολικό Σύμβουλο, ο Σεβασμιώτατος κλήθηκε από τους οργανωτές της ημερίδας να κλείσει τις εργασίες της, απεθύνοντας λόγο πατρικό προς την ομήγυρη των συμμετεχόντων.
   Κατά την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος, εξέφρασε την ικανοποίηση, την ευαρέσκεια του και τόνισε πως οι ευστοχότατες τοποθετήσεις των ομιλητών στα ζητήματα που αναφέρθηκαν, αξίζει να μας προβληματίσουν και να αποτελέσουν εφόδιο και για τις ευρύτερες κοινωνικές σχέσεις πέραν του σχολείου. Επίσης συνεχάρη τους συνδιοργανωτές για την πρωτοβουλία και την αξιέπαινη συνεργασία, που απέδωσε αυτή την εξαιρετικής ποιότητας εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου