Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015

Εκδήλωση: Κάλαντα, δρώμενα και χοροί του Δωδεκαημέρου

  Κάλαντα, δρώμενα και χορούς του Δωδεκαημέρου θα παρουσιάσει όπως κάθε χρόνο ο Σύλλογός μας, την Τετάρτη στις 23 Δεκεμβρίου στην πόλη μας, σε συνεργασία με τον Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ_πολιτισμός.
Το δρώμενο των Μωμόγερων από τον Πόντο, οι Λιουγκατσαραίοι από τη Β. Εύβοια και ο Ντιβιτζής με την καμήλα από την Θράκη θα ξεχυθούν στους δρόμους της Χαλκίδας με κατάληξη τον Άγιο Νικόλαο. Τα δρώμενα θα παρουσιάζονται κατά τη διαδρομή και μέλη της ομάδας δημοτικού τραγουδιού του Συλλόγου μας, αλλά και όλοι όσοι επιθυμούν θα τραγουδούν κάλαντα από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας.
  Με τη συνοδεία λοιπόν παραδοσιακής ορχήστρας και με κεράσματα, τα μέλη μας θα περάσουν από κεντρικούς δρόμους, ξεκινώντας από τον Σύλλογό μας στις 17.30μμ.
  Στον Αγ. Νικόλαο θα μαγειρεύεται φασολάδα, ενώ μια μεγάλη αναμμένη φωτιά θα μας περιμένει για να στήσουμε το γλέντι και το χορό μας. Με περίσσιο κέφι, νηστίσιμο φαγητό, πίτα και κρασί που θα μοιράζεται δωρεάν, θα αποχαιρετήσουμε το 2015.
 Σας περιμένουμε να γλεντήσουμε όλοι μαζί, παραδοσιακά, όπως «το καλούν» οι γιορτινές μέρες.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η πρόεδρος           Ο διευθυντής
Φωτεινή Σκολίδη   Δημήτρης Λιανοστάθης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου