Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Το Αλιβέρι τίμησε τον Όσιο Πορφύριο, «παρουσία» Του

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ | Σπύρος Παπαγεωργίου
Μεγάλη ημέρα η σημερινή για την γενέτειρα του Οσίου Πορφυρίου, καθώς με την «ζωντανή» και σωματική παρουσία Του, εορτάστηκε εκ μεταθέσεως η μνήμη του «γνήσιου φίλου του Χριστού», Άγιο Ιωάννη Αλιβερίου.
Στον περικαλλή Ναό του Αγίου Δημητρίου, τελέστηκε σήμερα το πρωϊ πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του οικείου Μητροπολίτου Καρυστίας & Σκύρου Σεραφείμ και των προσκεκλημένων αυτού ιεραρχών, Πειραιώς Σεραφείμ, Χαλκίδος Χρυσοστόμου, Ιλίου Αθηναγόρα και Κηφισίας Κυρίλλου.
Τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις ελάμπρυνε ακόμα περισσότερο, η διαπιστευμένη ύπαρξη του αίματος του Οσίου Πορφυρίου, το οποίο ευγενώς και ευσεβώς παραχωρήθηκε σε φιαλίδιο από τον μικροβιολόγο-παθολόγο κ. Γεώργιο Πιπεράκη, που εξέταζε τον Όσιο για κλινικές εργαστηριακές εξετάσεις.
Κατόπιν αιτήσεως του Μητροπολίτου Καρυστίας, ο κ. Πιπεράκης παραχώρησε «δείγμα εκ των τελευταίων λεπτών της ζωής του» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην επιστολή του, «για να αγιάσει την γήινην πατρίδα του», βεβαιώνοντας την γνησιότητα του λειψάνου.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ ο οποίος αναφέρθηκε στο Ευαγγέλιο της κλήσης στο δείπνο της Βασιλείας του Θεού. «Ο Κύριος της Βασιλείας καλεί του εκλεκτούς συνδαιτημόνες. Κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως. Αυτοί όμως η πρόσκληση πραγματώνεται από τους Αγίους της Εκκλησίας που ανταποκρίνονται ευχαριστιακά στην πρόσκληση. Και απαντούν με τη βιοτή τους, που είναι μια πραγματική νίκη απέναντι σε κάθε είδους αντινομία και είναι η απάντηση στην κλήση του Θεού.»
Ενώ σε άλλο σημείο πρόσθεσε πως «η πρόσκληση του Κυρίου είναι προς όλους, αλλά όχι απροϋπόθετα. Έχει προϋπόθεση τον αδαμάντινο και αληθινό άνθρωπο. Ο Όσιος Πορφύριος επέτυχε να γίνει ναός του Παναγίου πνεύματος χωρίς καμία ανθρώπινη ευτέλεια. Μόνο στο ανθρώπινο πρόσωπο πραγματώνεται ο προορισμός του ανθρώπου.»
Εν συνεχεία τελέστηκε η περιφορά της εικόνας και του λειψάνου του Οσίου, με μεγάλη συμμετοχή πιστών, στρατιωτικού αγήματος, Στρατιωτικής και πολιτειακής ηγεσίας, ενώ τελέσθηκε δέηση μπροστά στο σπίτι όπου ο Όσιος Πορφύριος γεννήθηκε και έζησε τα παιδικά του χρόνια.
Έψαλλαν βυζαντινοί καλλίφωνοι χοροί ιεροψαλτών, από την Μητρόπολη Κηφισίας και την Μητρόπολη Καρυστίας. Μοιράστηκε σε όλους το κόλλυβο του Αγίου, που παρασκεύασαν οι μοναχές της Ι.Μ. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Κύμης.

πηγή: http://orthodoxia.info/news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου