Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Το απόγευμα της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό μετέβη στο πανηγυρίζον Μητροπολιτικό Ι. Παρεκκλήσιο Αγ. Βαρβάρας Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, συμπαραστατούμενος και από άλλους Κληρικούς.
   Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος απένειμε το Οφφίκιο του Οικονόμου στον Εφημέριο του Ι. Ναού π. Ιωάννη Μελίδη, για την καλλίκαρπη διακονία του στον Ι. Ναό, αλλά και στο Βιβλιοπωλείο της Ι. Μητροπόλεως.
    Μετά την χειροθεσία, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείον λόγο ομιλώντας επίκαιρα για το πρόσωπο και το μαρτύριο της Αγ. Βαρβάρας, ενώ ευχήθηκε και σε όσους εορτάζαν τα ονομαστήριά τους, Κληρικούς και Λαϊκούς, αφού τη συγκεκριμένη μέρα τιμώνται, πλην της Αγ. Βαρβάρας, ο Άγ. Ιωάννης ο Δαμασκηνός, ο Άγ. Σεραφείμ Φαναρίου και η Αγ. Χριστοδούλη.
    Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Διάκ. Νεκτάριο, μετέβη στον Πειραιά, για την εορτή του εξ Ευβοίας καταγομένου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
    Το βράδυ της ιδίας ημέρας μετέβη μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο στο Ι. Ησυχαστήριο Παναγίας Γοργοεπηκόου Ψαχνών, όπου ευχήθηκαν στην εορτάζουσα Καθηγουμένη, Γερόντισσα Χριστοδούλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου