Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015

ΚΛΗΡΙΚΟΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΑΞΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΕΥΒΟΙΑ

Μετά την επιτυχημένη Κληρικολαϊκή Σύναξη στη Χαλκίδα, που έγινε στις 2 Δεκεμβρίου για τον συντονισμό του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, μετέβη  την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου το πρωί στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας Ιστιαίας και το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέου Προκοπίου, όπου πραγματοποιήθηκαν παρόμοιες Συνάξεις.
   Στις Συνάξεις αυτές, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος έδωσε τον καθιερωμένο οικονομικό απολογισμό του φιλανθρωπικού έργου και τις απαραίτητες κατευθύνσεις για την διεξαγωγή του Εράνου Αγάπης, ενώ, μιλώντας στους συμμετέχοντες, εξήγησε ότι τα μέλη της Εκκλησίας καταθέτουν πάντα τις θλίψεις και τις δυσκολίες τους στο Θεό, τονίζοντας  ότι η Εκκλησία πιστεύει διαρκώς στο θαύμα, γιατί έχει γεύση αυτής της εμπειρίας, όπου το «λίγο» που μοιράζεται πολλαπλασιάζεται. Υπενθυμίζοντας ακόμη το του ιερού Ψαλμωδού «...οι δε εκζητούντες τον Κύριον, ουκ ελλαττωθήσονται παντός αγαθού», τόνισε ότι η φιλανθρωπία της Εκκλησία είναι και υλική δόση, αλλά όχι μόνο, διότι το κύριο έργο Της είναι η σωτηρία του ανθρώπου και η υπέρβαση του θανάτου.
   Απευθυνόμενος, τέλος, σ’ όσους θα συμβάλλουν έμπρακτα στον Έρανο, αποτελώντας μέλη των συνεργείων της αγάπης, τους προέτρεψε να δείξουν υπομονή, ευγένεια, λεπτότητα προς όλους, ακόμη και σ’ εκείνους, που πιθανόν να μην ανταποκριθούν ή και να τους αντιμετωπίσουν με θυμό, χρησιμοποιώντας την σύσταση του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ο οποίος επεσήμανε ότι ο κόσμος επιτίθεται αδίκως στην Εκκλησία και κυρίως για ζητήματα που αφορούν την διαχείριση των οικονομικών και την προσφορά στους πτωχούς, αλλά τα μέλη της Εκκλησίας οφείλουν πάντοτε να αντιμετωπίζουν αυτές τις δυσκολίες με πραότητα, υπομονή, αγάπη και πληροφόρηση περί του επιτελουμένου έργου.
   Σημειώνεται, τέλος, ότι η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, με τη βοήθεια όλων των χριστιανών διέθεσε από τον Νοέμβριο 2014 έως και τον Οκτώβριο του 2015, ποσό της τάξεως των 1.937.252,67€, για το φιλανθρωπικό Της έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου