Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΕΥΒΟΕΩΝ ΑΓΙΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. π. Φιλόθεο Θεοχάρη – Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, τον Σταυροφόρο Οικον. π. Αντώνιο Αντωνίου και τον Διάκ. π. Νεκτάριο Ευγενικό,  μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Ευβοέων Αγίων Χαλκίδος, όπου προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντος εκτός των ανωτέρω Κληρικών και του Προϊσταμένου του Ι. Ναού Αρχιμ. Δαμασκηνού Παπακωνσταντίνου, με την συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος.
     Μετά την ανάγνωση της ευαγγελικής περικοπής της ημέρας [Κυριακή ΙΕ΄ Λουκά (Λουκ. 19, 1-10)], ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το θείο λόγο αναλύοντας το περιεχόμενό της, τονίζοντας, μεταξύ άλλων ότι ο Χριστός είναι αναζητητής της κάθε ανθρώπινης ύπαρξης και ιδίως της ασθενούσας από την αμαρτία, ενώ κάλεσε τους ακροατές, να μην ομοιάζουν με τον όχλο, ο οποίος κατέκρινε τον Χριστό για την παρουσία Του στο σπίτι του «αμαρτωλού»  Ζακχαίου.
     Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, στην οποία έψαλλαν θαυμάσια ο Ιεροψάλτης της Ενορίας κ. Γεώργιος Ζαζιάς, στο δεξιό αναλόγιο και ο κ. Πέτρος Βλάχος στο αριστερό, ο Σεβασμιώτατος και οι συλλειτουργοί του τέλεσαν τα μνημόσυνα κεκοιμημένων Ενοριτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου