Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

ΕΤΕΛΕΣΘΗ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΙΕΡΕΩΣ ΑΒΡΑΑΜ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ

 Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, η οποία ετελέσθη στον Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, με την συμμετοχή και άλλων Ιερέων, αλλά και πλήθους ευσεβών χριστιανών.
   Κατ’ αυτή την ημέρα ετελέσθη και το ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως Αβραάμ Αποστολίδη, Εφημερίου της Αλοννήσου, ο οποίος εκοιμήθη κατά το περσινό έτος 2015, σε ηλικία 39 μόλις ετών, στη Σκόπελο,μ όπου είχε μεταβεί για εκκλησιαστική διακονία.
   Τον θείο λόγο κήρυξε, μετά την ανάγνωση του Ευαγγελικού Αναγνώσματος, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ανέλυσε θαυμάσια την συνάντηση του Χριστού με την Χαναναία γυναίκα.
   Την ερχομένη Κυριακή 21 Φεβρουαρίου θα τελεσθεί –συν Θεώ- και στην Αλόννησο το ετήσιο μνημόσυνο του π. Αβραάμ, με την παρουσία και εκεί του Σεβασμιωτάτου, ενώ στην Χαλκίδα ετελέσθη για την διευκόλυνση της πρεσβυτέρας του Ευγενίας, του υιού τους και των λοιπών οικογενών του, αλλά και φίλων, οι οποίοι αδυνατούν να μεταβούν στην Αλόννησο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου