Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ ΝΗΛΕΩΣ

Την ποιμαντική του διακονία στην Βόρειο Εύβοια συνέχισε το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουλίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό.

Το Σάββατο 9 Ιουλίου βρέθηκε στις Κατασκηνώσεις της Ι. Μητροπόλεως στις Ροβιές της Βόρειας Εύβοιας, όπου επικοινώνησε με τα 108 κορίτσια του Γυμνασίου και τα στελέχη, που με την ευθύνη της Αρχηγού κ. Μαγδαληνής Αργυράκη, φιλοξενούνται για ένα δεκαήμερο εκεί.  

Την Κυριακή 10 Ιουλίου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε τον Ενοριακό Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στους Παπάδες Νηλέως, όπου χοροστάτησε κατά τον Όρθρο, προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο στους ευσεβείς χριστιανούς της Ενορίας.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν, εκτός του Πρωτοσυγκέλλου π. Νικοδήμου και του Διακόνου Νεκταρίου, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Νηλέως και Αιγαίων, Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνος Λιάσκος, ο Πρεσβ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος από την γειτονική Ι. Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας και ο Εφημέριος της Ενορίας Πρεσβ. Κωνσταντίνος Μπακαλάκης, ενώ το Ιερό Αναλόγιο διηκόνησαν Ιεροψάλτες της περιοχής.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο, με αφορμή τα δύο αναγνώσματα (Αποστολικό και το Ευαγγελικό)  της ημέρας (Κυριακή Γ’ Ματθαίου) ενώ, μετά την Θεία Λειτουργία, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο παρέθεσε πρωινό καφέ σε όλους, κατά την διάρκεια του οποίου συνεχίστηκε η προσωπική επικοινωνία του Σεβασμιωτάτου με τον υπ’ Αυτόν Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό.

Η ποιμαντική αυτή επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου και οι Ιερές Ακολουθίες καλύφθηκαν ραδιοφωνικά σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7 fm).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου