Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Την Δευτέρα 30 Ιουνίου 2016, μετά την Θεία Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Ενορία των Αγίων Αποστόλων Ν. Αρτάκης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος αναχώρησε για την Βόρειο Εύβοια, όπου επισκέφθηκε τις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως στην περιοχή «Ταξιάρχης» Ηλίων, όπου συνέφαγε το μεσημέρι και ομίλησε στους μικρούς Κατασκηνωτές της Α΄ Κατασκηνωτικής περιόδου με Αρχηγό τον Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος, πλαισιούμενος από Ιερείς της Ιεράς μας Μητροπόλεως και ειδικότερα της Αρχιερατικής Περιφερείας Αιδηψού, χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Λουτρών Αιδηψού, ενώπιον πολυπληθούς εκκλησιάσματος, στο οποίο κήρυξε και τον θείο λόγο, αναφερθείς στον βίο και την χριστιανική μαρτυρία των Αγίων Αναργύρων.

Μετά τον Εσπερινό, ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Αναργύρων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου, με την συμμετοχή εκατοντάδων πιστών.

Τους Ύμνους έψαλλαν θαυμασιώτατα Χοροί Ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση του Πρωτοπρεσβ. Αργυρίου Στουραΐτη – Εφημερίου Πολιτικών, στο δεξιό Αναλόγιο και του κ. Δημητρίου Παπαβασιλείου – Ιεροψάλτου Αγίου, στο αριστερό αναλόγιο, κατόπιν προσκλήσεως των καλλιφώνων και φιλόξενων Ιεροψαλτών της Ενορίας κ. Ευαγγέλου Καζάνη και κ. Βασιλείου Τυράκη.

Την επομένη ημέρα, Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016 νωρίς το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου, τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό και τον κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινάκη αναχώρησε για το Άγιον Όρος, προσκεκλημένος της Ιεράς Κοινότητος, για να προεξάρχει στην πανήγυρη της Συνάξεως πάντων των εν Αγίω Όρει διαλαμψάντων Οσίων Πατέρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου