Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΜΑΡΗΣ

Συνεχίζοντας τις θερινές ποιμαντικές και ιεροκηρυκτικές επισκέψεις του σε μικρές και απομακρυσμένες Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016 επισκέφθηκε την μικρή Ενορία της Λάμαρης Διρφύων.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, με την συμμετοχή και του Αρχιμ. Φιλοθέου Θεοχάρη -  Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου του και των Πρεσβ. Ιωάννου Κοκονού -  αφυπηρετήσαντος Εφημερίου της Ενορίας και Κωνσταντίνου Ξυνογαλά -  Εφημερίου της Ενορίας Καμπιών και Τοποτηρητού Λάμαρης.

Τους ύμνους έψαλλαν θαυμάσια οι ιεροψάλτες κ. Κωνσταντίνος Δέδες – ψάλτης του Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος και κ. Πέτρος Βλάχος -  ψάλτης του Ι. Ν. Αγίας Σοφίας Ξηρόβρυσης, με την συνοδεία και άλλων ιεροψαλτών της περιοχής.

Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς της Ενορίας, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας και την θεραπεία του παραλυτικού, τονίζοντας, ότι η Εκκλησία είναι θεραπευτήριο του ανθρώπου.

Μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος επικοινώνησε με τους χριστιανούς του και στον πρωινό καφέ που το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο παρέθεσε σε όλους τους Ενορίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου