Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΤΗΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΧΙΛΙΑΔΟΥΣ – ΜΕΤΟΧΙΟΥ ΤΗΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΜΑΚΡΥΜΑΛΛΗ

Από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλη ανακοινώνεται ότι, κατόπιν επικοινωνίας με την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων και επειδή οι εργασίες αποκαταστάσεως στην Ιερά Μονή Παναγίας Χιλιαδούς συνεχίζονται και η Αρχαιολογική Υπηρεσία μας γνωστοποίησε ότι, σύμφωνα με τις ισχύουσες νομικές διατάξεις δεν επιτρέπεται σε κανέναν η είσοδος στο εργοτάξιο (ούτε στον Ιερό Ναό, αλλά ούτε και στο προαύλιο) η Ιερά Πανήγυρις, ΓΙΑ ΕΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, δεν θα γίνει στο ανακαινιζόμενο υπό της Ιεράς Μονής Μετόχιο της Χιλιαδούς, αλλά στην Ιερά Μονή της Μακρυμάλλη.

Κατόπιν τόυτου, προσκαλούνται όλοι οι ευλαβείς χριστιανοί να προσέλθουν στην Ιερά Μονή Μακρυμάλλη στα Ψαχνά, ώστε «εν ενί στόματι και μια καρδία» να συμπανηγυρίσουμε, ενώπιον της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Χιλιαδούς, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Κυριακή 14 Αυγούστου, ώρα 7:00 μ.μ.Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας.

Δευτέρα 15 Αυγούστου, ώρα 7:00 π.μ.Όρθρος και στη συνέχεια η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας θα προσφερθεί προς όλους τους ευλαβείς προσκυνητές, ευλογημένο φαγητό-πανηγύρι.
           
Ευχόμεθα όλοι να έχουν την ευλογία της Παναγίας μας και του χρόνου, με την βοήθεια της Μητέρας του Θεού, να αξιωθούμε να πανηγυρίσουμε όλοι στο ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας μας.

1 σχόλιο:

  1. Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΜΑΚΡΥΜΜΑΛΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ. ΚΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Η ΚΑΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή