Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016

Ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας στην Ἱερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καί Κονίτσης.

konitsa-agios-kosmas-7
Η Κόνιτσα και φέτος τίμησε την μνήμη του Ισαποστόλου και Εθναποστόλου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Επίκεντρο των εκδηλώσεων ο περικαλλής Ιερός Ναός του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο κέντρο της πόλεως της Κονίτσης, στον οποίο σήμερα 24 Αυγούστου 2016, τελέστηκε πανηγυρικός Όρθρος και πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, Γρεβενών κ. Δαβίδ και Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης – του και Ποιμενάρχου της ακριτικής Μητροπόλεως – κ. Ανδρέου.
Ο Ιερός Ναός του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, από νωρίς κατακλύστηκε από πλήθος Προσκυνητών αλλά και επισήμων που προσήλθαν να τιμήσουν την μνήμη του Αγίου Κοσμά.
Το Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στον βίο του Αγίου Κοσμά και έκανε πολλούς παραλληλισμούς της εποχής που έδρασε ο Άγιος με την σημερινή εποχή, επισημαίνοντας την αποστασία των ημερών μας και την απεμπόληση όλων εκείνων των στοιχείων της παράδοσής μας που θα μπορούσαν να μας κρατήσουν σταθερούς.
Επεσήμανε ιδιαιτέρως εμφατικά τον λόγο του Αγίου Κοσμά «ψυχή και Χριστός σας χρειάζονται», υπογραμμίζοντας πόσο επίκαιρο είναι και στις μέρες μας, ενώ παράλληλα σημείωσε πως η Αγία μας Εκκλησία είναι αυτή που τιμά τόσο το σώμα όσο και την ψυχή του ανθρώπου, αποδίδοντας στο καθένα την ιδιαίτερη αξία του έχει.
Μάλιστα δε τόνισε πως η Εκκλησία ήταν αυτή που ύψωσε σε τιμή του ανθρώπινο σώμα, θεωρώντας το ως «Ναό του Αγίου Πνεύματος», εν αντιθέσει με τα όσα θεωρούσαν οι προ Χριστού άνθρωποι, που χαρακτήριζαν το σώμα «ως φυλακή της ψυχής».
Για το λόγο αυτό αποτελεί ξεπεσμό η χρήση του σώματος που προβάλλεται μέσα από τις αποκλίνουσες συμπεριφορές που υιοθετούνται και «διαφημίζονται» στην εποχή μας.
Ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως το παράδειγμα του Αγίου Κοσμά πρέπει να αποτελέσει οδηγό και για τον τρόπο που πρέπει και οι σημερινοί άνθρωποι να πορεύονται.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και τη διανομή του Αντιδώρου, διανεμήθηκε στο Εκκλησίασμα μια εικόνα του Αγίου, στην οπίσθια πλευρά της οποία είχε τα εξής απόσπασμα από της διδαχές του Αγίου Κοσμά: «Τοῦτο σᾶς λέγω καὶ σᾶς παραγγέλω· κἂν ὁ οὐρανὸς νὰ κατεβῆ κάτω, κἂν ἡ γῆ νὰ ἀνεβῆ ἐπάνω, κἂν ὅλος ὁ κόσμος νὰ χαλάση, σήμερον, αὔριον, νὰ μὴ σᾶς μέλλη τί ἔχει νὰ κάμη ὁ Θεός. Τὸ κορμί σας ἂς τὸ καύσουν, ἂς τὸ τηγανίσουν· τὰ πράγματά σας ἂς σᾶς τὰ πάρουν· μὴ σᾶς μέλλει· δώσατέ τα· δὲν εἶνε ἰδικά σας. Ψυχὴ καὶ Χριστὸς σᾶς χρειάζονται. Αὐτὰ τὰ δυὸ ὅλος ὁ κόσμος νὰ πέση, δὲν ἠμπορεῖ νὰ σᾶς τὰ πάρη, ἐκτὸς καὶ τὰ δώσετε μὲ τὸ θέλημά σας. Αὐτὰ τὰ δυὸ νὰ τὰ φυλάγετε, νὰ μὴ τὰ χάσετε». Ακολούθησε Δεξίωση για όλους παρευρισκομένους στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Κονίτσης.
Οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες μετέβησαν στον ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας της Μολυβδοσκεπάστου, επί της μεθορίου με τη Βόρειο Ήπειρο, όπου τελέστηκε Τρισάγιο επί του Τάφου του Μακαριστού Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κυρού 
 Σεβαστιανού.
ΠΗΓΗ: http://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/10048-i-konitsa-timise-ton-agio-kosma-ton-aitolo-foto

konitsa-agios-kosmas-1
konitsa-agios-kosmas-2
konitsa-agios-kosmas-3

konitsa-agios-kosmas-5

konitsa-agios-kosmas-8
konitsa-agios-kosmas-9


konitsa-agios-kosmas-12
0
SHARES

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου