Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016

Η ΙΕΡΑ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η ιερά μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς.

Η πανήγυρις έλαβε χώρα στο ομόνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο το οποίο βρίσκεται πλησίον του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, όπου την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016, παραμονή της εορτής, ετελέσθη ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου πέριξ του Ι. Ναού, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χριστοδούλου Μάνια, προϊσταμένου του Ι. Ναού Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδος.

Το Σάββατο 27 Αυγούστου 2016 το πρωί, προσήλθε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε κατά την  Θεία Λειτουργία, με συλλειτουργούς τους Ιερείς του Ιερού Ναού Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη, Οικον. Ιωάννη Φαφούτη, το Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό και συμπροσευχόμενο τον Πρεσβ. Γεώργιο Καλαφάτη.

Λίγο πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το θείο λόγο προς τους εκατοντάδες πιστούς που είχαν κατακλύσει τον προαύλιο χώρο του Ι. Ναού, αναφερόμενος στην Ιερά Εικόνα του Αγίου που τον απεικονίζει να κρατάει μία αναμμένη λαμπάδα. Προέτρεψε δε τους πιστούς να αναζητήσουν μέσα τους  αυτή την λαμπάδα και να την διατηρήσουν αναμμένη μέχρι το τέλος της επίγειας ζωής.

Φωτογραφία: Νικόλαος Καλαφάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου