Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΕ ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟΝ ΟΣΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΝ ΡΩΣΣΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Το βράδυ της 29ης προς την 30η Αυγούστου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπό του, Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη και τον Πρωτοδιάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου της γενετείρας του Βασιλικό Χαλκίδος, όπου προεξήρχε σε μικρά Ιερά Αγρυπνία, προεόρτια της πανηγύρεως του Ι. Ναού, η οποία θα τελεσθεί, συν θεώ, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 3 και 4 Σεπτεμβρίου.

Η πανήγυρις αυτή, η δεύτερη του Ι. Ναού, μετά την ετήσια της μνήμης του Οσίου, στις 27 Μαΐου, καθιερώθηκε από το έτος 1964, όταν η μορφή του Οσίου Ιωάννου εμφανίστηκε στον τοίχο πλιθόκτιστης οικίας, στον τόπο που σήμερα είναι ο Ι. Ναός και υπήρξε η αφορμή για την ανέγερσή του.

Πολλοί κάτοικοι του Βασιλικού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής προσήλθαν στην Αγρυπνία, στην οποία συμμετείχαν κατά τον Εσπερινό και οι Πρωτοπρεσβύτεροι π. Σταμάτιος Μπασδέκης του Ενοριακού Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού και π. Ευάγγελος Γαλάνης – Εφημέριος του Ι. Ναού Ευαγγελιστρίας Χαλκίδος, μαζί με τον Εφημέριο του Οσίου Ιωάννου, Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνο Λοβέρδο.

Πολλοί χριστιανοί κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων, αφού προς τούτο συνετέλεσε και η νηστεία της προηγούμενης ημέρας (29.8) προς τιμήν του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

Η Ιερά Αγρυπνία, στην οποία έψαλλαν ο κ. Παναγιώτης Τροχούτσος – Ιεροψάλτης του Ι. Ναού και ο κ. Κωνσταντίνος Σιάνος – Ιεροψάλτης του Ι. Ναού Αγ. Παρασκευής Χαλκίδος, αναμεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος στους 97,7 μεγακύλους των fm.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου