Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2016

ΕΤΕΛΕΣΘΗ ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΗ ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΩΝ ΡΟΒΙΩΝ

Μέσα σε κλίμα κατανύξεως την Πέμπτη 11 Αυγούστου φιλοξενήθηκε στην ενορία των Ροβιών η Ιερά εικόνα της Παναγίας της Λιχάδος. Μετά την υποδοχή ακολούθησε η καθιερωμένη Ιερά αγρυπνία προς τιμή της Παναγίας.

Την εικόνα στις Ροβιές μετέφεραν, μετά την άδεια και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, ο ιεροκήρυκας πατήρ Ιωάννης Βουτσιλάκος και ο εφημέριος Λιχάδος πατήρ Θεόδωρος Μπόυρας, ενώ χριστιανοί της περιοχής Λιχάδος με πούλμαν συνόδευσαν την μεταφορά του ιερού εικονίσματος.

Στις ακολουθίες συμμετείχαν μετά από πρόσκληση του εφημερίου της ενορίας Ροβιών, ο αρχιερατικός επίτροπος πατήρ Κωνσταντίνος Λιάσκος και ιερείς γειτονικών ενοριών, όπως και ο εξ Ευβοίας Κληρικός της Ι. Μητροπόλεως Νικαίας, Αρχιμ. Αθανάσιος Λιβαδειάς.

Ωραιότατα έψαλλαν ο κύριος Αθανάσιος Παπαγεωργίου,  ιεροψάλτης Λιχάδος και οι ιεροψάλτες της ενορίας Ροβιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου