Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2016

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΓΑΡΙΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤO ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΙΕΡΕΩΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΑΝΟΥ

Το Σάββατο 13 Αυγούστου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Μεθόδιο Φουντούλη και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στον Ι. Ναό Αγ. Παρασκευής της Ενορίας του μικρού χωριού της Αυγαριάς Ιστιαίας, όπου τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Ιερεώς Δημητρίου Θάνου.

Κατά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος είχε συλλειτουργούς πολλούς Κληρικούς της Βορείου Ευβοίας, μεταξύ των οποίων ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Μάκρας – Ιεροκήρυξ Βορείου Ευβοίας και ο υιός του μακαριστού Ιερέως, Πρωτοπρεσβ. Ιωάννης Θάνος – Εφημέριος της Ευαγγελιστρίας Ιστιαίας.

Τους ύμνους απέδωσαν Ιεροψάλτες της Βορείου Ευβοίας, οι οποίοι σε όλες τις επισκέψεις του Σεβασμιωτάτου στις Ενορίες της Περιφερείας συγκροτούν, με μοναδικό κίνητρο το εκκλησιαστικό τους φρόνημα και την αγάπη τους προς το πρόσωπο του πνευματικού τους πατέρα, ωραιότατους ψαλτικούς Χορούς, ενώ στην Θεία Λειτουργία συμμετείχε και πλήθος πιστών από την Αυγαριά και την ευρύτερη περιοχή της Ιστιαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου