Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΓΙΑΣΜΟΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 το πρωί, με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2016-2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό για την αρχή των μαθημάτων σε Σχολεία της Χαλκίδος.

Στις 8.15 το πρωί μετέβη στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδος, όπου με την συμμετοχή των Αρχιμ. Μεθοδίου Φουντούλη, Αρχιμ. Αιμιλιανού Χρήστου και Διακ. Νεκταρίου Ευγενικού προεξήρχε στον Αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά και ευχήθηκε ανάλογα στους μικρούς μαθητές και τους δασκάλους τους.

Ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Γρηγόριος Δάσκος ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά, και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Μπακογιάννη, τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας κ. Φάνη Σπανό, τον Αντιδήμαρχο Χαλκιδέων κ. Βασιλείου Καθαροσπόρη και τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας κ. Κωνσταντίνο Ζημιανίτη, για την παρουσία τους. 

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο 22ο Δημοτικό Σχολείο και στο 33ο Νηπιαγωγείο στην συνοικία του Κανήθου Χαλκίδος, όπου προεξήρχε στα Εγκαίνια και τον Αγιασμό των νέων διδακτηρίων, με την συμμετοχή των Αρχιμ. Χριστοδούλου Μάνια και Μεθοδίου Φουντούλη και του Διακ. Νεκταρίου Ευγενικού, ευχηθείς καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, δασκάλους και γονείς, τονίζοντας ιδιαιτέρως την ευθύνη του σεβασμού των μαθητών προς το νέο σχολείο και την προσπάθεια να το κρατούν καθαρό.

Επίσης, προσέφερε δύο Ιερές Εικόνες, τις οποίες παρέλαβαν αντιστοίχως η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου και η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου, ως δώρο εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου.

Καλή σχολική χρονιά ευχήθηκαν προς όλους και ο Περιφερειάρχης κ. Κωνσταντόνος Μπακογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, οι Βουλευτές Ευβοίας κ. Γεώργιος Ακριώτης, κ. Αναστάσιος Πρατσόλης και κ. Ζωή Λιβανίου, όπως και ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας κ. Κωνσταντίνος Ζημιανίτης και στη συνέχεια κόπηκε η κορδέλα των εγκαινίων από δύο μαθητές του Δημοτικού Σχολείου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου