Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝ ΧΩΝΑΙΣ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ


Mε λαμπρότητα και σε κλίμα θρησκευτικής ευλάβειας, παρουσία ευλαβών προσκυνητών εορτάστηκε και φέτος στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδος;, η ανάμνηση του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Κατά το φετινό εορτασμό, στις 5 Σεπτεμβρίου (παραμονή της εορτής) οι φιλέορτοι χριστιανοί που συμμετείχαν στον Εόρτιο Πανηγυρικό Εσπερινό, είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα του Ταξιάρχου Μιχαήλ καθώς επίσης και το χαριτόβρυτο απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γεωργίου, το οποίο εκόμισε ο Αρχιμ. Ιερόθεος Παπαγρηγορίου από την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων Βορείου Ευβοίας προς πνευματική ενίσχυση των πιστών.

Ο Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας, προεξήρχε του Πανηγυρικού Εσπερινού και κήρυξε εν συνεχεία τον θείο λόγο στους πιστούς ευχόμενος στο τέλος την ευλογία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και του Αγίου Γεωργίου στους πολυπληθείς προσκυνητές.

Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε αρτοκλασία και Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου, παρουσία των Ιερέων του Ιερού Ναού και πλήθους πιστών. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε χοροστάσι με παραδοσιακά τραγούδια στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού υπέρ της ενισχύσεως του Ενοριακού Φιλόπτωχου Ταμείου.

Την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και το απόγευμα Εσπερινός και Ιερά Παράκληση.

Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου προς ψυχική και σωματική ενδυνάμωση των πιστών και ο Εσπερινός της Εορτής του Γενεθλίου της Θεοτόκου.

Τέλος, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε η αναχώρηση του Ιερού Λειψάνου από τον Ιερό Ναό και η επιστροφή του στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου