Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ


Το διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2016, κατα τις οποίες η Εκκλησία μας πανηγύριζε το Γενέθλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με συνοδούς του τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη σε πανηγυρίζοντες Ι. Ναους της Βορείου Ευβοίας, προκειμένου, ως προεξάρχων Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς Λαού της Τοπικής μας Εκκλησίας, να τιμηθεί αξιοπρεπώς η μεγάλη αυτή Θεομητροτική Εορτή.

Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου το βράδυ, μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ι. Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου στην Πόλη της Αγίας Άννας (φωτογραφίες: κ. Νίκος Παπάνταζης), όπου και χοροστάτησε κατά τον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό και ομίλησε προς τους πολυπληθείς ευλαβείς προσκυνητές, με την συμμετοχή και πολλών Κληρικών της Περιφερείας.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε και στην Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας, ανά τις οδούς της γραφικής Κωμοπόλεως της Αγίας Άννας, η οποία αποτελεί έδρα της Αρχιερατικής Περιφερείας Νηλέως.

Την επομένη ημέρα το πρωί, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Ι. Παρεκκλήσιο της Παναγίας στη Λίμνη, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, με την συλλειτουργία και πεντάδος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Λίγο πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το θείο λόγο προς τους προσελθόντες πιστούς, ενώ παράλληλα απένειμε και το οφφίκιο του Σταυροφόρου Οικονόμου στον Ιερέα Ιωάννη Σεφέρη – Εφημέριο της Ενορίας Δάφνης-Μουρτιά, για την καλλίκαρπο δεκαπενταετή διακονία του στην Τοπική μας Εκκλησία, ενώ εξήρε και την θυσιαστική του διακονία, ως επικεφαλής των εθλεοντών δασοπυροσβεστών, κατά την διάρκεια της πρόσφατης πυρκαγιάς, η οποία έπληξε την περιοχη της Λίμνης, γιά την διαφύλαξη και σωτηρία από την φωτιά της Ιεράς Μονής Γαλατάκη, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Λίμνης.

Όλος ο Λαός του Θεού, ο οποίος με πληθωρική παρουσία συμμετείχε στην Εορτή της Παναγίας, εξέφρασε το σύμψηφό του, επιδοκιμάζοντας την απονομή του οφφικίου, με το “ΑΞΙΟΣ”.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμιώτος, επικεφαλής του Κλήρου και του Λαού, προεξήρχε στην καθιερωμένη λιτανεία του θαυματουργού εικονίσματος της Παναγίας Λιμνιάς από το Ναΐδριο της Παναγίας, μέσα από τους δρόμους της Λίμνης, έως τον Ένοριακό Ι. Ναό του Γενεθλίου της Θεοτόκου, όπου φυλάσσεται ευλαβώς κατά την διάρκεια ολοκλήρου του έτους.


Στη Λιτανεία συμμετείχαν ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Σίμος Κεδίκογλου, οι Δήμαρχοι Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης και Μαντουδίου-Λιμνης-Αγίας Άννας κ. Χρήστος Καλυβιώτης, εκπρόσωποι Πολιτικών Αρχών, σωμάτων ασφαλείας και πολιτιστικών συλλόγων, η φιλαρμονική του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, αντιπροσωπείες Πολιτιστικών Συλλόγων με παραδοσιακές στολές και μέγα πλήθος πιστών προσκυνητών. Από θαλάσσης συνόδευσαν την ιερή πομπή, μέλη του Ναυτικού Ομίλου Λίμνης με τα σκάφη τους και άλλα πλοιάρια.

Στο τέλος της Λιτανείας και μετά την προβλεπομένη από την τάξη της Εκκλησίας Δέηση, ο Πρωτοδιάκονος π. Νεκτάριος Ευγενικός απηύθυνε θαυμάσια εόρτια ομιλία προς τους ευλαβείς προσκυνητές, ενώ ο Σεβασμιώτατος έκλεισε την πανήγυρη ευχόμενος εγκάρδια προς όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου