Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗ ΕΠΕΤΕΙΩ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟ ΒΑΤΩΝΤΑ

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και σε πανηγυρικό κλίμα ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν επί τη επετείω των εγκαινίων του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στο Βατώντα από το Σάββατο 1 Οκτωβρίου ως την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο 1 Οκτωβρίου όπου το απόγευμα σε κοντινή απόσταση από τον Ιερό Ναό έγινε η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Ιεράς Προστασίας την οποία εκόμισε ο π.Αλέξιος από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Γλώσσης Σκοπέλου.

Από εκεί η Ιερά Εικόνα μεταφέρθηκε με πομπή στον Ιερό Ναό και ακολούθησε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, όπου συμμετείχαν με κατάνυξη εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών καθώς επίσης πλήθος ενοριτών και ευλαβών προσκυνητών.

Η Ιερά Εικόνα ετέθη σε προσκύνημα ενώ καθημερινά τελούνταν Ιερές Ακολουθίες.

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου μετά το πέρας του Μέγα Πανηγυρικού Εσπερινού πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Ιερού Ναού η εορταστική εκδήλωση με τίτλο “Αινείτε τον Θεόν εν τυμπάνω και χορώ” με τη συμμετοχή του τμήματος παραδοσιακών χορών του Ιερού Ναού σε συνεργασία με το τμήμα παραδοσιακών χορών εφήβων του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Παρέστησαν οι αρχές του τόπου και πλήθος κόσμου.


Την Κυριακή τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία και έπειτα ακολούθησε η αναχώρηση της Ιεράς Εικόνας και η επιστροφή της στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Γλώσσης Σκοπέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου