Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

ΝΕΑ ΜΟΝΑΧΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΗΛΙΩΝ ΑΙΔΗΨΟΥ

Το απόγευμα της Κυριακής 30 Οκτωβρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων Αιδηψού, όπου έγινε δεκτός με αισθήματα ιδιαίτερου σεβασμού από την γυναικεία Αδελφότητα της Ι. Μονής, υπό την Γερόντισσα Χρυσοστόμη, τους Ιερείς της περιφερείας, τον πνευματικό της Ι. Μονής ιερομ. Αντίπα Αγιορείτη, μοναχές από την Ιερά Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Ροβιών και μεγάλο πλήθος των πιστών της Αιδηψού και της ευρύτερης περιοχής της Βορείου Ευβοίας.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά την διάρκεια του τελεσθέντος Εσπερινού, προ της Απολύσεως του οποίου, κατόπιν προτάσεως του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής τέλεσε, κατά την τάξη της Εκκλησίας, την ρασοφορία της έως τούδε δοκίμου Ελισσάβετ, δίδοντάς της το μοναχικό όνομα ΕΥΦΗΜΙΑ, ευχόμενος να έχει “Καλό Παράδεισο”.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του προς τη νέα μοναχή Ευφημία, της υπέδειξε ότι η καλογερική ζωή είναι οδός απροϋπόθετης κατά Χριστόν υπακοής, ταπεινώσεως και διαρκούς προσευχής μέσα στον χώρο της Μάνδρας, δηλαδή της Ιεράς Μονής.

Παράλληλα, απευθυνόμενος προς τους ευλαβεστάτους Ιερείς της Επαρχίας Ιστιαίας εξέφρασε δημοσίως τις ευχαριστίες του, για την ανελιππή λειτουργική εξυπηρέτηση της Ιεράς Μονής, ενώ απευθυνόμενος προς τους πιστούς, εξέθεσε το πολυσχιδές πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο των Ιερών Μονών, υπενθυμίζοντας ότι η αντίδοση της κοινωνίας προς τα Μοναστήρια δεν είναι η άκριτη επισκεψιμότητα, αλλά η ενίσχυσή τους σε έμψυχο δυναμικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου