Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

ΕΓΚΑΙΝΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Με την καθιερωμένη εκκλησιαστική τάξη, το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, τέλεσε, κατά την εκκλησιαστική τάξη, την Ακολουθία των Εγκαινίων σε ένα Παρεκκλήσιο προς τιμήν του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, του Αγίου Γεωργίου, του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου και του Ευγνώμονος Ληστού Αγίου Δυσμά, το οποίο ευρίσκεται κάτω από τον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Παντελεήμονος Λ. Αιδηψού, εντός του Πνευματικού Κέντρου.

Από νωρίς το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ι. Ναό, μεταφέροντας τα Ιερά Λείψανα και τέλεσε την ενδιάτακτη Ιερά Ακολουθία για την καθιέρωση της Αγίας Τραπέζης και του Ιερού Ναού, κατά την διάρκεια της οποίας εδίδοντο και εξηγήσεις προς τους πιστούς, ενώ στη συνέχεια προεξήρχε στην πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης – Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ο Αρχιμ. Μεθόδιος Φουντούλης – Εφημέριος του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης, οι δύο Εφημέριοι του Ι. Ναού Πρωτοπρεσβ. Νικόλαος Αργυρίου και Πρεσβ. Χρήστος Νγκέλας και ο Διάκ. Νεκτάριος Ευγενικός. Την ευθύνη προετοιμασίας της τελετής και των απαραιτήτων υλικών είχε ο Πρεσβ. Χρυσοβαλάντης Φιλντίσης, Εφημέριος του Ι. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδος, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι και δέκα περίπου Κληρικοί της Αιδηψού και της ευρύτερης περιοχής της.

Στην Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους εφημερίους του Ι. Ναού, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και τους συνεργάτες και συνεργάτιδες της Ενορίας, αλλά και όλους όσοι βοήθησαν και συμμετείχαν στην προετοιμασία της ιεράς Τελετής, κατά την διάρκεια της οποίας έψαλλε Χορωδία Ιεροψαλτών της Βορείου Ευβοίας, υπό την διεύθυνση του κ. Δημητρίου Παπαβασιλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου