Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τους Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη, Πρωτοσύγκελλό του και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπό του, αντιστοίχως, και τον Πρωτοδιάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στον Ενοριακό Ναό Ι. Αγίων Αναργύρων Χαλκίδος.

Εκεί, μαζί και με τον εκλεκτό Εφημέριο της Ενορίας Οικον. Ιωάννη Κορέλη, υποδέχθηκαν τον εις το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας διακονούντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια προεξήρχε στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο.

Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος άγιος Πτολεμαΐδος κήρυξε τον θείο λόγο, αναλύοντας το περιεχόμενο του Ευαγγελικού αναγνώσματος (Λουκ. 6, 31-36), τονίζοντας την σημασία και την αξία της μεγάλης αρετής της αγάπης.

Μετά την τέλεση του μνημοσύνου εκταφής του αοιδίμου Νικολάου Κωνσταντινάκη, υιού του επίσης μακαριστού Ιερέως Ιωάννου Κωνσταντινάκη, εξ Ιστιαίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος ενημέρωσε το πολυπληθές εκκλησίασμα για την επίσημη έναρξη της κατηχητικής δράσης της Εκκλησίας για την περίοδο 2016-2017 και τόνισε με έμφαση την ευθύνη που όλα τα μέλη της Εκκλησίας έχουν, για την κατήχηση και την διδάσκαλια της Αληθείας της Πίστεως.

Στη συνέχεια ετελέσθη ο καθιερωμένος Αγιασμός ενάρξεως των Κατηχητικών, κατά την διάρκεια του οποίου ένας μικρός μαθητής του Δημοτικού Σχολείου, από τα πολυπληθή Κατηχητικά της Ενορίας των Αγίων Αναργύρων, ανέγνωσε εμμελώς το Αποστολικό Ανάγνωσμα, προσφέροντας χαρά και ελπίδα στον Επίσκοπο ακι σε όλους τους συμμετέχοντας στη Θεία Λειτουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου