Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙ

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στο Μαντούδι, όπου λειτουργεί Παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής για την Αρχιερατική Περιφέρεια Κηρέως.


Τον Αγιασμό τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος π.Ιωάννης Μάρκου, πλαισιούμενος από τους Αιδεσιμολογιωτάτους Οικον. π.Δημήτριο Σταμούλο Εφημέριο Κηρίνθου, π.Νικόλαο Μάρκου Εφημέριο Μαντουδίου και τον Αιδεσιμολογιώτατο π.Βασίλειο Μάρκου Εφημέριο Πηλίου. Στην ακολουθία του Αγιασμού έψαλλαν θαυμάσια οι σπουδαστές της Σχολής.


Τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας μετέφερε προς όλους ο π. Ιωάννης και στη συνέχεια μίλησε στους μαθητές της Σχολής για την αξία της Βυζαντινής Μουσικής μας παράδοσης και τους προέτρεψε να μελετούν πάντοτε τα μαθήματά τους και να πλαισιώνουν τους δασκάλους τους, τόσο στα Ιερά Αναλόγια, όσο και στις Εκδηλώσεις της Σχολής, ενώ ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους Καθηγητές της Σχολής π. Δημήτριο Σταμούλο και π. Νικόλαο Μάρκου για την προσφορά τους. Στο τέλος δε καλωσόρισε και τους νέους μαθητές, ανάμεσα στους οποίους και πολλά παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου