Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΙΣΣΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ – ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΟΦΦΙΚΙΟΥΧΟΥ ΚΛΗΡΙΚΟΥ

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε την Ενορίας της Αγίας Παρασκευής στην Καστανιώτισσα της Βορείου Ευβοίας, όπου χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε κατά την Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων του Αρχιμ. Μεθοδίου Φουντούλη, του Πρεσβ. Γεωργίου Κυριακάκη, εφημερίου της Ενορίας και του Διακ. Νεκταρίου Ευγενικού.

Μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λoγo και προέβαλε στους πολλούς πιστούς χριστιανούς της Ενορίας, οι οποίοι από νωρίς το πρωί συνήλθαν στην Ευχαριστιακή Σύναξη, αναφερθείς τόσο στο νόημα του Αποστολικού, όσο και του Ευαγγελικού αναγνώσματος.

Λίγο πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του προς τους ενορίτες για την παρουσία του πλησίον τους, ενώ εις έκφρασιν συγχαρητηρίων για το ποιμαντικό έργο του Ιερέως της Ενορίας π. Γεωργίου Κυριακάκη, του απένειμε το οφφίκιον του Σακελλαρίου.

Με έκδηλη την συγκίνηση και την χαρά, ολόκληρο το ενοριακό σώμα της Καστανιώτισσας ανεφώνησε το ΑΞΙΟΣ στον Ιερέα του και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πρσέφρε πρωινό κέρασμα στον Σεβασμιώτατο και τους συνοδούς του Κληρικούς, αλλά και στην παρισταμένη Δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνα Σπανού, κατά την διάρκεια του οποίου υπήρξε η δυνατότητα ουσιαστικής επικοινωνίας όλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου