Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΩΝ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπασούκος
Με λαμπρότητα και σε κλίμα θρησκευτικής ευλάβειας, παρουσία πλήθους ευλαβών προσκυνητών εορτάστηκε και φέτος στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδος, η Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και λοιπών Ασωμάτων και ουρανίων Αγγελικών Ταγμάτων.

Στον εόρτιο Πανηγυρικό Εσπερινό της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου 2016 χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ομίλησε επίκαιρα παρουσία πλειάδος ιερέων και πλήθους πιστών. Τους ύμνους της ακολουθίας απέδωσαν κατανυκτικά χοροί Ιεροψαλτών της Πόλεως μας, υπό την διεύθυνση των Ιεροψαλτών του Ι. Ναού κ. Νεκταρίου Λαμπρόπουλου και κ. Νικολάου Μπακαλού.

Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε αρτοκλασία και Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, με την τιμητική παρουσία αγήματος της Σχολής Πεζικού, της φιλαρμονικής, των τμημάτων Νοσηλευτικής και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών καθώς επίσης και με την συμμετοχή Εκπολιτιστικών Συλλόγων.

Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016, κυριώνυμη ημέρα της εορτής, εκ προσώπου του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος μετέβη στην Κύμη, για τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, ο Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης – Ιεροκήρυξ προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ετελέσθη ο μεθέορτος Εσπερινός και εψάλη το Κτητορικό Μνημόσυνο, στο οποίο μνημονεύθηκαν και τα ονόματα των κεκοιμημένων ιερέων, ευεργετών, δωρητών και συνεργατών του Ιερού Ναού και εξαιρέτως των εκ Μικράς Ασίας προσφύγων, οι οποίοι έφεραν την Ιερά Εικόνα του Ταξιάρχου Μιχαήλ στην Πόλη μας και πρωτοστάτησαν στην ανέγερση του περικαλλούς Ιερού Ναού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου