Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΕΡΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

Στην Ενορία Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κεράμειας του Δήμου Μανουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας της Βορείου Ευβοίας, μετέβη το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τους Διακ. Νεκτάριο Ευγενικό και Ιωάννη Κάββαλο, όπου και χοροστάτησε στην ακολουθία του Ορθρου, προέστη στην τελεσθείσα Θεία λειτουργία και τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του εκ Παπάδων Νηλέως καταγομένου κ. Αθανασίου Γερογιάννη, αποφοίτου της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και εγγάμου.


Κατά την άφιξή του στην Ενορία ο Σεβασμιώτατος, έγινε δεκτός από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αιγαίων και Νηλέως Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνο Λιάσκο και πολλούς κληρικούς της Περιφερείας.


Κατά την προσφώνησή του ο νέος Διάκονος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την στήριξη που του παρείχε σετου την πορεία προς την Ιερωσύνη, τους ιερείς που τον βοήθησαν παντοιοτρόπως να προχωρήσει στην ιερατική ζωή, και την οικογένειά του, ενώ ανέθεσε κάθε του ελπίδα στην Θεοτόκο.


Ο Σεβασμιώτατος αντιφωνώντας, ανέφερε ότι το όνομα του κατά την ημέρα εκέινη εορτάσαντος Προφήτη Αβδιού σημαίνει υπηρέτης Θεού και τον συμβούλευσε να παραμείνει καθ' όλη την ιερατική του ζωή, γνήσιος υπηρέτης Θεού. Επίσης με αφορμή το ευαγγελικό ανάγνωσμα, του συνέστησε πως θα πρέπει να προσκολληθεί στον Ιησού για να τελεσφορήσει το ιερατικό του έργο. Δεν παρέλειψε δε να πληροφορήσει το εκκλησίασμα ότι, ως εφημέριος, ο π. Αθανάσιος θα παραμείνει άμισθος, λόγω της δυσχερούς οικονομικής συγκυρίας και της αναστολής των διορισμών εφημερίων από το Κράτος.


Όλοι οι εκκλησιαζόμενοι ανεφώνησαν με ενθουσιασμό το ΑΞΙΟΣ στον νεοχειροτονηθέντα, ενώ λίγο πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε και την χειροτονία του π. Αθανασίου εις Πρεσβύτερον, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά την πανήγυρη του Αγίου Ανδρέου (Τετάρτη 30 Νοεμβρίου) στην Ι. Μονή Γαλατάκη και την μετά ταύτα εγκατάσταση του π. Αθανασίου, ως νέου Εφημερίου της Κεράμειας, εις διαδοχήν του αφυπηρετήσαντος Πρεσβ. Αθανασίου Βασιλείου.


Στις Ιερές Ακολουθίες, οι οποίες μεταδόθηκαν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος στους 97,7, έψαλλαν θαυμάσια οι κ. Δημήτριος Παπαβασιλείου και κ. Αθανασίος Παπαγεωργίου, με την συνοδεία και ιεροψαλτών της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου