Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΙΑΙΑ

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Μεθόδιο Φουντούλη και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στην Πόλη της Ιστιαίας, την δεύτερη έδρα της Ι. Μητροπόλεως, όπου χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε κατά την Θεία Λειτουργία, στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με την συλλειτουργία και των Αρχιμ. Δαμασκηνού Μάκρα, ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως και Πρωτοπρεσβ. Νικολάου Δεληγιάννη, εφημερίου του Ι. Ναού.
           
Μετά την ανάγνωση του Ι. Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο, τονίζοντας ότι ο ευαγγελικός τρόπος ζωής είναι ο μόνος καινός τρόπος ζωής, αρκεί ο άνθρωπος ελεύθερα να τον επιλέξει.
           
Στην Θεία Λειτουργία έψαλλαν θαυμάσια οι Καθηγητές της Βυζαντινής Μουσικής κ. Παναγιώτης Αναστασίου και κ. Γαβριήλ Μαυρομάτης, ενώ κατά την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του για την εκεί παρουσία του, στην οποία παρευρέθη και η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνα Σπανού.
           
Μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Βησσαριώνειο Γηροκομείο Ιστιαίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου