Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τους Διακόνους Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα, μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Χαλκίδος, όπου παρακολούθησε την Χριστουγεννιάτικη Εορτή της Κατηχητικής Συντροφιάς των παιδιών της Ενορίας.

Εκεί, υποδέχθηκαν τον Σεβασμιώτατο ο Εφημέριος Πρεσβ. Χρήστος Γεωργαράς και οι συνεργάτιδές του κατηχήτριες, οι γονείς με τα παιδιά, τα οποία συμμετείχαν στην Εορτή, η οποία περιελάμβανε κάλαντα και θεατρικά με θέμα τα Χριστούγεννα.

Στο τέλος της Εορτής, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Ιερέα π. Χρήστο, τις Κατηχήτριες και όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εορτής.


Αμέσως μετά, μετέβη στον ευμεγέθη Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Νέας Αρτάκης, όπου τον ανέμεναν αρκετοί Κληρικοί και πλήθος ανθρώπων, που προσήλθαν και απόλαυσαν την μικτή Χορωδία του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Νέας Αρτάκης με μαέστρο τον κ. Γιώργο Γερογιάννη να παρουσιάζει την Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με τίτλο “ΕΤΟΙΜΑΖΟΥ ΒΗΘΛΕΕΜ”.

Την Συναυλία διοργάνωσε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι. Ναού των Αγίων Αποστόλων, μετην ευθύνη του δραστηρίου Προϊσταμένου της Ενορίας Αρχιμ. Στεφάνου Καραμούζη και κατά την διάρκειά της, ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Καλύβας - Γραμματεύς της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, μίλησε θαυμάσια για το γεγονός της Γεννήσεως του Χριστού και τον αληθινο τρόπο εορτασμού του εκ μέρους των πιστών.

Η Συναυλία είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού συλλέχθηκαν τρόφιμα, από όσους προσήλθαν, με σκοπό την ενίσχυση του συσσιτίου της Ενορίας.

Την Εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος συνεχάρη τον ομιλητή π. Χρυσόστομο, την Χορωδία και τον μαέστρο κ. Γερογιάννη, τους διοργανωτές, αλλά και όσους προσήλθαν και βοήθησαν και δι' αυτού του τρόπου την φιλανθρωπική δράση της Ενορίας.


Μετά από την Εκδήλωση στην Νέα Αρτάκη, ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του π. Νικόδημο και τους Διακόνους μετέβη στο Συνεδριακό Κέντρο της Π. Ε. Ευβοίας, όπου παρακολούθησε την Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, την οποία διοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου