Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΑΣΤΡΟΝ ΗΔΗ ΑΝΑΤΕΤΑΛΚΕΝ» ΤΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας το οποίο πρόθυμα παρεχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Φάνης Σπανός, έλαβε χώρα η  Φιλανθρωπική Εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδας με Εκκλησιαστικούς Ύμνους και Κάλαντα με τίτλο «Άστρον Ήδη Ανατέταλκεν».

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης  παρουσίασε  ο κ. Νεκτάριος Λαμπρόπουλος, Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών και η καλλικέλαδη Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος «ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΜΕΛΩΔΗΜΑΤΑ» υπό την διεύθυνση του Καθηγητή κ. Στυλιανού Μπενή, απέδωσε θαυμάσια επίκαιρους ύμνους  του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Στη συνέχεια  ο Δρ. Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αντώνης Αντωνίου πραγματοποίησε διάλεξη με τίτλο «Το πραγματικό Άστρο των Χριστουγέννων».

Το τρίτο μέρος της εκδήλωσης παρουσίασε η κ. Χριστίνα Παύλου, και ο κ. Σωτήρης Παπαναστασίου και η χορωδία De Profundis,πλαισιωμένη από την Ορχήστρα της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής «ΓΕΦΥΡΕΣ» τραγούδησαν παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια από περιοχές της πατρίδας μας. Η χορευτική ομάδα που αποτελείτο από τους: Δ. Τσοκάνη, B. Τσοκάνη, Λ. Μαστραγγελή και Δ. Νικολάου συνόδεψε χορευτικά τα τραγούδια της χορωδίας δίνοντας έτσι ένα ξεχωριστό χρώμα και  τόνο στην εορταστική ατμόσφαιρα. Ο κ. Ελευθέριος  Πνευματικός ο οποίος είχε τη γενική επιμέλεια της εκδήλωσης ευχαρίστησε  στο τέλος της παρουσίασης όλους τους συντελεστές και τους παρευρισκόμενους.

Ο Πρεσβ. Χρυσοβαλάντης Φιλντίσης, εφημέριος του Ιερού Ναού, με μια ζεστή και σύντομη προσλαλιά, ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την ευλογία που έδωσε ώστε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση καθώς  επίσης και για την αμέριστη στήριξη και  συμπαράσταση σε κάθε δραστηριότητα που πραγματοποιεί ο Ιερός Ναός. Παράλληλα ευχαρίστησε τους  συντελεστές της εκδήλωσης, τους συνεργάτες  του Ναού,  τους ευγενικούς  χορηγούς και όλους όσοι προσήλθαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, ενισχύοντας έτσι με τρόφιμα το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο αλλά και φάρμακα το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο της Ιερας Μητροπόλεως μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί Κληρικοί καθώς επίσης η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΧ κ. Αικατερίνη Καλαμιώτη, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κώστας Τσάμαρης και ο κ. Άγγελος Πνευματικός Ευεργέτης της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Την εκδήλωση  έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.  Χρυσόστομος  ομιλώντας επίκαιρα, συγχαίροντας και ευχαριστώντας όλους όσους συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου