Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

Το μήνυμα της Γέννησης του Χριστού δέχθηκε και η Βόρεια Εύβοια, η οποία με τις Κατηχητικές Ομάδες των Ενοριών της Αρχιερατικής Περιφερείας Ιστιαίας, παρουσίασε αρκετές Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις που προετοίμασαν με χαρά και πνευματική αρχοντιά οι Ιερείς, οι λαϊκοί Κατηχητές και τα μέλη των Κατηχητικών Συντροφιών της Επαρχίας Ιστιαίας, με την προτροπή και ευλογία του Σεβασμιωτατου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποραδων κ. Χρυσοστόμου.

Συγκεκριμένα, λίγες στιγμές πριν κτυπήσουν χαρμόσυνα οι Χριστουγεννιάτικες καμπάνες των Εκκλησιών, πολλές μαθητικές Κατηχητικές Συνάξεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στο τομέα της Ενοριακής Νεανικής Κατηχήσεως, απέδωσαν με άψογο τρόπο το χαρμόσυνο μήνυμα ότι ο Θεός έγινε άνθρωπος με τη γέννηση του Υιού και Λόγου Του, με αντίστοιχες κατηχητικές εκδηλώσεις είτε εντός των Ιερών Ναών, είτε στα Πνευματικά Κέντρα τους, μέσω καλάντων, ποιημάτων, θεατρικών δρώμενων αλλά και ανάγνωση επίκαιρων Λογοτεχνικών κειμένων, τονίζοντας  παράλληλα ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία και οι ιερές παρακαταθήκες του Γένους μας έχουν να προσφέρουν πολλά ακόμη σ’ αυτόν το ταλαιπωρημένο τόπο, στον οποίον «τα πάθη και οι καημοί του δεν έχουν τελειωμό», κατά τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.
           
Την ευθύνη και τον συντονισμό των εκδηλώσεων είχε ο Υπεύθυνος του Τομέα Νεότητας Αρχιερατικής Περιφερείας Ιστιαίας π. Ιωάννης Σούρας, κομίζοντας την αγάπη και το πατρικό ενδιαφέρον του Επισκόπου μας σε κάθε Κατηχητική Σύναξη της Βορείου Ευβοίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου