Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΤΑΠΙΟΥ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Με την συμμετοχή πλήθους προσκυνητών εορτάστηκε κι εφέτος η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Παταπίου του θαυματουργού, στη πανηγυρίζουσα ομώνυμη Ιερά Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή, στο Λουτράκι, όπου ευρίσκεται αποθησαυρισμένο το Ιερό Λείψανό Του.

Τον πανηγυρικό Εσπερινό την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016, τέλεσε ο oικείος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος πλαισιούμενος υπό Κληρικών εκ της Μητροπολιτικής μας Επαρχίας και με την παρουσία άλλων Μοναστικών Αδελφοτήτων και της Ιεράς Αδελφότητος της Ι. Μονής.

Στον λόγο του ο Σεβ. κ. Διονύσιος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Οσίου Παταπίου ως ανθρώπου του Θεού, ο οποίος με την αγάπη του προς τον Θεό και τον άνθρωπο παραμένει «ζωντανός» όλους αυτούς τους αιώνες, πρεσβεύοντας στον Κύριο και Θεό μας υπέρ ολόκληρης της Οικουμένης.

Στην συνέχεια, κατά την τάξη της Ι. Μονής, τελέσθηκε Ι. Αγρυπνία στο Καθολικό της Ι. Μονής και στο Ι. σπήλαιο, όπου βρίσκετε το άφθαρτο Ι. Λείψανο του Οσίου, με την παρουσία πολλών ευλαβών Προσκυνητών, που καθ’ όλη την νύκτα προσέρχονταν να ασπαστούν και να προσφέρουν την ευχαριστία τους στον θαυματουργό Άγιο.

Tο πρωί της Πέμπτης, 8 Δεκεμβρίου 2016, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος και στην συνέχεια δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία στην οποία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εκήρυξε επικαίρως, τονίζοντας ότι ο Όσιος Πατήρ ημών Πατάπιος εφαρμόζοντας το Ευαγγελικό: «Ζητείτε δέ πρώτον τήν βασιλείαν του Θεού καί τήν δικαιοσύνην αυτού, καί ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν» (Ματθ. στ΄ 33) εγκατέλειψε την τύρβη των βιοτικών μεριμνών όχι γιατί μισούσε τον κόσμο αλλά γιατί η αγάπη Του προς τον Θεό και τους ανθρώπους Τον έκανε να παλεύει με τον εαυτό του και τον μισόκαλο Διάβολο. Ολοκλήρωσε δε την πολύτιμη διδαχή του καλώντας τους πιστούς να γίνουν γνήσια τέκνα του Θεού, εφαρμόζοντας το διαχρονικό παράδειγμα του Όσιου και εναποθέτοντας στον Όσιο κάθε τι που τους προβληματίζει και ό,τι συντελεί στην απομάκρυνση τους από την Χάρι του Τρισαγίου Θεού.       

Ο συλλειτουργών Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Διονύσιος, αντιφωνών, ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, για την ευγενική παρουσία του στην πανήγυρη του Οσίου Πατρός Παταπίου, την Ι. Αδελφότητα της σεβασμίας Μονής, τις Πολιτικές, Στρατιωτικές, Αστυνομικές και λοιπές Αρχές, που παρίσταντο, τους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Πειραϊκής Εκκλησίας, για την ζωντανή αναμετάδοση των Ι. Ακολουθιών, κυρίως όμως τους ευλαβείς προσκυνητές «τους εγγύς και τους μακράν» που ανέβησαν «εις το όρος» και παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ενώπιον του χαριτοβρύτου Ι. Λειψάνου του «σημειοφόρου» πατρός ημών Παταπίου, ευχόμενος σε όλους πλούσιες τις ευλογίες Του. Ακολούθησε η ευλόγηση των Κολλύβων, μικρά Λιτανεία μετά δεήσεως έμπροσθεν του Σπηλαίου και προσφορά Αρτοκλασιών προς ευλόγηση από πολυάριθμους προσκυνητές.

Η πανηγυρίζουσα Ι. Μονή παρέθεσε «τράπεζα» στους προσκεκλημένους της και προσέφερε «ευλογίες» στους ευλαβείς προσκυνητές της.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου