Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

ΚΛΗΡΙΚΟΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΑΞΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΕΥΒΟΙΑ

Μετά την επιτυχημένη Κληρικολαϊκή Σύναξη στη Χαλκίδα, που έγινε στις 30 Νοεμβρίου, για τον συντονισμό του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, μετέβη την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου το πρωί στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας Ιστιαίας και την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέου Προκοπίου, όπου πραγματοποιήθηκαν παρόμοιες Συνάξεις με θέμα την διενέργεια του Εράνου της Αγάπης, αλλά και την επίδοση των διοριστηρίων εγγράφων στα νέα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των Ενοριών για την ερχόμενη τριετία 2017-2019.

Στις Συνάξεις αυτές, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος έδωσε τον καθιερωμένο οικονομικό απολογισμό του φιλανθρωπικού έργου και τις απαραίτητες κατευθύνσεις για την διεξαγωγή του Εράνου Αγάπης, ενώ, μιλώντας στους συμμετέχοντες, εξήγησε ότι τα μέλη της Εκκλησίας καταθέτουν πάντα τις θλίψεις και τις δυσκολίες τους στο Θεό, τονίζοντας ότι η Εκκλησία πιστεύει διαρκώς στο θαύμα, γιατί έχει γεύση αυτής της εμπειρίας, όπου το «λίγο» που μοιράζεται πολλαπλασιάζεται.

Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος έδωσε τις απαραίτητες κατευθύνσεις στο έργο που αναλαμβάνουν οι νέοι Εκκλησιαστικοί Σύμβουλοι από 1-1-2017 και για μια τριετία, έως την 31-12-2019, τονίζοντας ότι το αξίωμα του Εκκλησιαστικού Επιτρόπου είναι τιμητικό και άμισθο, ενώ μέσα από την παρουσία λαϊκών μελών της Εκκλησίας, από τον κατάλογο των Ενοριτών, στην διοίκηση και διαχείριση του κάθε Ενοριακού Ναού, φαίνεται η συμμετοχή του λαϊκού στοιχείου στις αποφάσεις των εκκλησιαστικών οργάνων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου