Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, συλλειτουργούντων πολλών Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, με προεξάρχοντα τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου.


Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και την εις Διάκονον χειροτονία του θεολόγου εκ του Πανεπιστημίου Αθηνών και αδελφού της Ι. Μονής Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων Χαλκίδος, Μοναχού Ευγενίου Τσάλλα, γόνου καλής οικογενείας εκ Χαλκίδος.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος απευθυνόμενος στο νέο Διάκονο, του περιέγραψε το νέο έργο του Διακόνου, το οποίο καλείται να αναλάβει, ενώ παράλληλα, με αφορμή το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (παραβολή του Μεγάλου Δείπνου) τον κάλεσε να διακονήσει το μυστήριο της εισόδου των ανθρώπων και ιδίως των νέων, στο «Μέγα Δείπνο» της Εκκλησίας, δηλαδή της Βασιλείας του Θεού


Ο πνευματικός πατήρ του νέου Διακόνου, Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου ανέγνωσε την Κανονική Συμμαρτυρία, ενώ το πλήθος του Λαού του Θεού, το οποίο από νωρίς το πρωί είχε κατακλείσει τον Μητροπολιτικό Ι. Ναό, μεταξύ των οποίων πολλοί νέοι άνθρωποι, φίλοι του νεοχειροτονηθέντος, αλλά και παιδιά των Κατασκηνώσεων, των Κατηχητικών και της Χορωδίας και Ορχήστρας των Νέων, όπου για χρόνια εκείνος συμμετείχε, αναφώνησαν το «Άξιος», συμμετέχοντας ενεργά στο όλο Μυστήριο.

Στις Ιερές Ακολουθίες έψαλλαν θαυμάσια καλλίφωνοι Χοροί Ιεροψάλτων, υπό την διεύθυνση των κ. Γεωργίου Καραγκούνη και κ. Ιωάννου Δέδε.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου