Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 το πρωί ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τα πνευματικά του τέκνα και συνεργάτες του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου – Πρωτοσύγκελλο, Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη – Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και τον Πρωτοδιάκονό του Νεκτάριο Ευγενικό, επισκέφθηκε τον Ι. Ναό της Αγίας Ελεούσας Χαλκίδος της Ενορίας Δοκού, όπου τον υποδέχθηκαν ο Εφημέριος αυτής Πρωτοπρεσβ. Γεώργιος Μωραΐτης και οι δύο νέοι Διάκονοι Νικόλαος Πριμηκύριος και Ευγένιος Τσάλλας, όπου χοροστατησε στην Ακολουθία του Όρθρου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του π. Ιωάννου Κάββαλου, θεολόγου εκ της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών και εγγάμου μετά της κ. Βασιλικής Κώνστα.

Από νωρίς το πρωί, οι κάτοικοι της Ενορίας μας υποδέχθηκαν τον Σεβασμιώτατο και συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία και στην χειροτονία, βροντοφωνάζοντας το «Άξιος» στον νέο λειτουργό του Υψίστου π. Ιωάννη.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, απευθυνόμενος στον νέο Ιερέα, μεταξύ άλλων, με αφορμή τον Γενεαλογικό κατάλογο του Χριστού, υπενθύμισε διδακτικά ποίος είναι ο Χριστός της Εκκλησίας και τον κάλεσε αυτό τον Χριστό, τον θεάνθρωπο Σωτήρα της ανθρωπότητος να προσφέρει δια της Θείας Ευχαριστίας στον άνθρωπο της σημερινής, αλλά και κάθε εποχής.

Ο π. Ιωάννης εξελέγη κανονικός δεύτερος Εφημέριος της Ενορίας Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδος, με σκοπό να διακονήσει ως νέος Εφημέριος της υπό ίδρυσιν Ενορίας Αγίας Σοφίας Ξηρόβρυσης Χαλκίδος, ενώ λόγω της αδυναμίας των διορισμών Ιερέων σε έμμισθη θέση από το Κράτος, θα παραμείνει στην αναμονή ως άμισθος, βοηθούμενος από την Ιερά Μητρόπολη, την Ενορία του και τους χριστιανούς του.

Στη Θεία Λειτουργία έψαλλαν εξαιρετικα Χοροί Ιεροψάλτών υπό την διεύθυνση των κ. Ιωάννου Παπασωτηρίου και κ. Δημητρίου Θεοδοσίου, ενώ παρέστη πλήθος ευσεβών Χαλκιδέων, μεταξύ των οποίων και κάτοικοι του συνοικισμού Ξηρόβρυσης, οι οποίοι θέλησαν έτσι να συμμετάσχουν στην χαρά του νέου Ιερέα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου