Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΟΥ

Το βράδυ της Πέμπτης 1 Δεκεμβρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, όπου τέλεσε Ιερά Αγρυπνία με αφορμή την μνήμη του νέου Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, με συλλειτουργούς τον Προϊστάμενο του Ι. Ναού Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη, τους εφημέριους Οικον. Ιωάννη Φαφούτη, τον Πρεσβ. Γεώργιο Καλαφάτη και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, ενώ τους ύμνους της ακολουθίας του αγίου έψαλλε θαυμάσιος Χορός Ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση του κ. Κυριάκου Στάντζου.

Λίγο πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και κόλλυβα προς τιμήν του οσίου Πορφυρίου, και στη συνέχεια εξέφρασε την χαρά του για την συμμετοχή πολλών ανθρώπων στην Ιερά Αγρυπνία, ενώ συνεχάρη τον Προϊστάμενο π. Συμεών για την συχνή τέλεση Ιερών Αγρυπνιών, την Χορωδία για την εξαιρετική απόδοση των ύμνων και μάλιστα επαίνεσε την συμμετοχή σ’ αυτήν νέων και μικρών μαθητών, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους ιεροψάλτες της τοπικής μας εκκλησίας.

Ως κατευόδιο στους προσελθόντες και συμμετέχοντες στην Αγρυπνία πιστούς υπενθύμισε πατρικά πως ο Όσιος Πορφύριος γεμάτος με σωματικές ασθένειες δεν έκαμε ποτέ έκπτωση στα πνευματικά του καθήκοντα και ως μόνιμο αίτημα προς τον Θεό δεν είχε την θεραπεία από τα σωματικά νοσήματα αλλά προσεύχονταν λέγοντας: «Θεέ μου δεν ζητώ να με κάνεις καλά, αλλά να με κάνεις καλό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου