Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΙΑΙΑ

Με την προσέλευση πολλών ιερέων της Ι.Μ. Χαλκίδος και πλήθους κόσμου γιορτάστηκε με λαμπρότητα, το εκκλησάκι του Αγίου Δαμασκηνού στην περιοχή Παλαιοκαμάρα Ιστιαίας στη Βόρεια Εύβοια, από τον ιδιοκτήτη του Πανοσιολογιότατο Αρχιμ. Δαμασκηνό Μάκρα, ιεροκήρυκα της Ι.Μ. Χαλκίδος, Ιστιαίας και Β. Σποράδων.


Στον μικρό ναό, ο οποίος δεσπόζει εν μέσω νεότερων κτισμάτων, τελέστηκαν πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία χτες το απόγευμα και σήμερα πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία, περιφορά της Αγίας Εικόνας και Τιμίων Λειψάνων αλλά και επιμνημόσυνη δέηση προς τους κτήτορες αλλά και την αείμνηστη γερόντισσα Πελαγία, ηγουμένη της Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου Ηλίων.

Το απόγευμα δε τελέστηκε στον Ιερό Ναό το Μυστήριο του Αγίου Ευχελαίου. Τα μυστήρια παρακολούθησε ικανός αριθμός πιστών βοηθούσης της μη εργάσιμης εορτάσιμης ημέρας και του καιρού που επέτρεψε στον κόσμο παρά το δριμύ ψύχος να παραμείνει στον προαύλιο χώρο του Ναού.

Μετά τη Θεία Λειτουργία παρατέθηκαν στους παρευρισκομένους, που ευχήθηκαν στον π. Δαμασκηνό για την ονομαστική του εορτή, κεράσματα και δώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου