Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ - ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΝΟΤΙΑΣ ΠΤΕΡΥΓΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΜΑ

Η ιστορική Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ, στην οποία έχουν βρει καταφυγή αρκετές γενεές ανθρώπων μικρών και μεγάλων, το τελευταίο χρονικό διάστημα με τις ευλογίες και τις ανύστακτες ενέργειες του σεπτού Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ξαναζωντανεύει μέσα από μία οργανωμένη προσπάθεια επανδρώσεως και αναστηλώσεως – ανακαινίσεώς Της, σύμφωνα με τις υποδείξεις και τις αρμόδιες εγκρίσεις της  Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Η Ιερά Μονή δεσπόζει σε αυτό τον τόπο από το έτος 1.141 μ.Χ. Εδώ και 900 περίπου χρόνια στέκει αγέρωχη και δέχεται τον πόνο, τις χαρές, τις λύπες, το δάκρυ και τις προσευχές των πιστών μέσα από την ευλογημένη παρουσία του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου, ο οποίος είναι ο Αφέντης, ο Προστάτης και ο Έφορός Της.

Συν Θεώ, ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της μελέτης αναστηλώσεως - ανακαινίσεως της Νοτίου πτέρυγος της Ιεράς Μονής, εσωτερικά και εξωτερικά.

Καλούμε όλους όσοι ευλαβούνται τον Άγιο Γεώργιο, να έλθουν συνοδοιπόροι στην ιστορική πορεία της Ιεράς Μονής μας, αλλά και σεμνοί υπηρέτες  στον Αφέντη Άγιό μας συμβάλλοντας, με όποιες δυνάμεις  διαθέτει ο καθένας, στην συνέχιση της ιεράς παρακαταθήκης που μας άφησαν οι προηγούμενες γενεές, είτε οικονομικά, είτε με εθελοντική εργασία, είτε προσφέροντας δομικά υλικά ως πρώτη ύλη που απαιτούνται για τις εργασίες.

Όσοι ενδιαφέρονται να συνδράμουν στο παραπάνω έργο της Ιεράς Μονής, μπορούν να έλθουν απευθείας στο Μοναστήρι ή να επικοινωνήσουν στο τηλ. 22210.50777 και να καταθέσουν επί αποδείξει την όποια προσφορά τους.

Εκ της Ιεράς Μονής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου