Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε το Κατάστημα Κράτησης Χαλκίδος, όπου λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο του Αγίου Ελευθερίου και ευλόγησε και την Αρτοκλασία, την οποία προσέφεραν οι εργαζόμενοι και οι κρατούμενοι του Καταστήματος.

Στην Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης, οι Ιερείς της Ενορίας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Αρχιμ. Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος και Πρεσβ. Χρυσοβαλάντης Φιλντίσης και ο Διάκ. Νεκτάριος Ευγενικός, ενώ συμμετείχαν πολλοί κρατούμενοι, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, ο Διευθυντής του Καταστήματος κ. Σπυρίδων Αθανασίου και οι εργαζόμενοι σ’ αυτό.

Επισημαίνεται ότι με πρόνοια του Σεβασμιωτάτου και έγκριση του Διευθυντού των Φυλακών, ο Ιερός Ναός λειτουργείται κάθε Σάββατο από τους Ιερείς της Πόλεως Χαλκίδος και έτσι εξυπηρετούνται οι λειτουργικές ανάγκες των κρατουμένων, ενώ η Ιερά Μητρόπολις βρίσκεται σε αρμονική συνεργασία με τον Διευθυντή και για την κάλυψη οποιασδήποτε άλλης ανάγκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου